Bonnie

2017.08.09.

Tisztelt doktor! Border Collie kutyám bal szeme tegnap reggel furcsa volt, megnéztem és olyan volt mintha a harmadik szemhéj alakult volna ki nála. Pár perccel később a bal orrából vér is elkezdett folyni, így jobbnak láttam bevinni egy állatkorházba. Fél óra múltán tünetmentes lett, de később újra előjöttek. Több lehetséges okot is felhoztak ott, és kapott patkányméregre, vérzésre és traumára injekciót. Traumának külső jelei nem voltak, de a doktornő javasolta az alkalmazását az injekciónak. Hazaúton az autóban még nagyon rosszul volt, a másik szeme is olyan volt percekre mint a bal, illetve újra vérzett az orra. Estére elmúlt az orrvérzés, ma reggelre visszaállt mindkét szeme normális állapotra, de időnként még mindig furcsa percekre, ül egy helyben liheg nagyon és a szemei is kifordulnak ilyenkor. Kérdésem az lenne hogy mit kéne tennem most. Doktornő azt mondta hogy ha nem súlyosodnak a tünetek akkor rendben lesz, de én lehetőség szerint szeretném megtudni mi okzta/okozza ezt. Sündisznó szúrás, vagy esetleg algaölőszerrel kezelt medencevíz okozhat ilyen tüneteket? Köszönettel László

Nem tudom kizárni a sün szúrás, és az algaölő szerek hatását sem, de talán a legesélyesebb a toklász orrüregi jelenléte lehet a leírását olvasva.

Hasonlóan jelentkezhet a hirtelen felszökő vérnyomás, a véralvadás zavaraival járó betegségek, a trauma következményei is, teljesen igaza van kezelőorvosának.

A tüneti kezelésre adott válasz nagyon fontos lesz, hiszen ezek hatására akár teljesen gyógyulhat is a kutya. Ha nem így alakul, akkor biztosan további vizsgálatokat (labor, endoszkópia, 3D képalkotók ….) ajánl állatorvosa.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993