talált kölyök kutya beteg

2017.09.26.

szept.20.találtam út szélén kb 3honapos kis fiu kutyát, sovány csontjai kilátszodtak, hosszú vágás volt a lábán,mikor találtuk (adtunk neki egy kicsit enni,inni,elvittük állatorvoshoz.ott összevarták a lábát megröntgenezték el van törve a lába.kapott csonterositot,fajdalomcsillapitot,pár injekciot.3 kullancs volt benne..(most lakasban van mert beteg)csütörtökön evett,péntek reggel még evett kevesett meg ivott kevesett,utána egyáltalán nem fogadta elaz élelmet sem vizet sem..megy a hasa ez elég büdös.hány de csak habot.amikor pisil a vizeleteben van pár csepp világos vércsepp..alig tudunk eroszakkal itatni vele vizet,talan max1-2dc iszik meg egy nap..ételt kiköpi..ha igy folytatódik éhen fog halni, napok ota nem eszik,alig iszik..már 2szer kapott infuziot. mátol nem is akar megmozdulni,fekszik, fel fel emeli a fejét, meg mikor pisilnie kell kijön..de elotte napokban legallabb kijött sétált is egy keveset.. félek éhen fog halni,,nagyon sovány a hátsojánál nagyon kiáll a csontja a hasa is lapos.. nem tudom mit tehetnék még érte(a kajára vizre elforditja a fejét)..ma delután viszuk az orvoshoz megint..alig lehet vagy 3-4kilo szegény kutyus.azt mondta az orvos parvo valoszinuleg benne van,es kétesélyes a dolog..de ha nem eszik,akkor nem lesz ereje harcolni ??ön szerint mi lenne a legjobb megoldás a kutya számára??

Leírása és állatorvosa véleménye alapján sajnos könnyen lehetséges, hogy a kölyök nagyon nehéz helyzetben van, az sem kizárt, hogy menthetetlen.

A tünetek és előzmények alapján a parvovírusos bélgyulladás és a babéziózis is esélyes a törött lábú, nem kizárt, hogy parazitákkal és egyéb társfertőzésekkel is küzdő kölyök kutyában.

Szerintem részletes kivizsgálás nélkül (fizikális vizsgálatok, labor vizsgálatok, egyéb kiegészítő vizsgálatok …) nincs esély a pontos diagnózis és az esélyek megismerésére – és nagy valószínűséggel intenzív kórhazi kezelés (melegítés, infúziós kezelések, folyamatos gyógyszeres támogatás …) szükséges az esély megadására.

Ha a kivizsgálás megoldhatatlan betegségeket mutat ki, vagy  az intenzív ápolás sem segít a kölyök tüneteinek enyhítésében, akkor szerintem sincs más választásuk (mint, amit leírása is sugall), –  a kölyök végleges elaltatása.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993