Szuzi

2017.10.18.

Jó napot. Az állatorvosunk kognitív diszfunkciót állapított meg az idős 15 eves kutyámnál azaz demenciás. Kaptunk Aktivait tablettát ma kapta az első szemet a kutya. Viszont olvastam meg egy csomó etrendkiegeszítőt erre a betegsegre pl: Karsivan, Dyna-Lode….van ertelme többfelet adni a nagyobb javulás erdekeben vagy eleg lesz az Aktivait? Egyebkent a tünetei… kb 90%-ban süket(meszesedes miatt, fültisztító folyadekot kapott), neha a kutyaházába piszkit, vagy a betonra nem a fűbe ahogy regen, celtalanul bolyong az udvaron, beszorul helyekre akkor sír es ki kell szabadítani… pedig magától is kitudna jönni. Illetve van amikor beáll a sarokba es kell neki fel perc mire rájön hogy kitud tolatni is… de van olyan nap amikor egyik tünetet se mutatja, egyebkent csípőízületi diszpláziája is van arra külön kap gyógyszert k9 fullflex-et mozgása sokat javult. Vagy ha esetleg tud ajánlani más keszítmenyt is a Demenciájára azt szívesen vennem!! Köszönöm!

Az a helyzet, hogy a felsorolt gyógyszerek akár mind is adhatóak – de az időskori demenciákban javulás ritkán szokott bekövetkezni, az esetek egy részében a gyors állapotrosszabbodás lassítását sikerül esetleg csak elérni. Sajnos nem hiszek abban, hogy a Szuzi Karsivan + Dyna Lode + Aktivait ….+ ….. kezelése megoldás lenne.

Elsősorban nem újabb készítményt ajánlanék, annál fontosabbnak tartanám a kutya állapotának és laborparamétereinek gyakori ellenőrzését. Az időskori demencia mellett sokszor egyéb idült betegség (diabetesz, szívelégtelenség, gyulladások, tumor, endokrin betegségek)   …..is jelen van és nem ritka, hogy a felsorolt betegségek diagnosztizálása és kezelése képes érdemben javítani a helyzeten.

A fagyos hajnalok sem váratnak sokáig magukra, a Szuzi éjszakai bolyongásai a lehűlés veszélye miatt is aggályosak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993