Westie börproblema

2017.10.26.

Üdvözlöm önöket. Van egy westie kutyam es par honapja elkezdett sebes lenni a hata. Elôszôr csak a farka töve aztan egyre tôbb seb lett rajta mostmar a hata kôzepeig tart. Erezni ahogy vegigsimitom hogy olyan kemény a sebtôl es szaradt gennyes is es folyamatosan jônnek le ezek a szaraz hegek beleragadva s szôrebe. Kôzelebbrôl nezve olyan mintha ezek kis holyagok lennenek es ahogy kinyomom gennyes ver jôn belr. Egyedül a farka felénel nincs szôr mert ott eri csak el es mindig harapja azt a reszt. A hata is nagyon viszked de ott nem eri el. Szereti ha en megvakarom neki. Azt szeretnem kerdeni igy latatlanba mit mondananak mi lehet ez. Kap rendszereden elôskôdô ellen tablettat is szoval nem hinnem hogy az lehet a gond. Ja es iszonyu büdös a bôre nem tudom ez szamit e. Sokszor mosom de a szag a bôrebôl jôn es semmit nem er. Az egesz haz iszonyu budôs tôle hiaba mosok meg takarîtok egyfolytaba utana. Ugy tudom ez jellzô a westikre es hogy van valami specialis sampon erre. Ônôk talalkoztak mar ilyen westie problemaval? Mit javasolnanak?

Hogyne, westie-ken és más kutyákon is gyakran előfordul gennyes bőrgyulladás (pyoderma) , és ez gyakran a faroktő környékén és a gerinc mentén jelentkezik.

Teljesen hasonlóan nézhet ki a bolha allergiás bőrgyulladás, a bűzmirigyek idült gyulladása miatt kialakuló bőrgyulladás is – de a leírása alapján nem lehet kizárni egyéb allergiákat (kontakt, táplálék …), parazitákat (szőrtüsző atka …) , autoimmun betegséget, endokrin betegségeket …. és egy sor egyéb háttér okot sem.

Lehet többféle gyógysamponnal egyéb tüneti kezelésekkel is próbálkozni – de ha állatorvosának van lehetősége részletes vizsgálatokat végezni (fizikális vizsgálatok, laboirvizsgálatok, bőrkaparék … egyéb kiegészítő vizsgálatok ..) és pontos diagnózisra jutnak, úgy biztosabban meg lehetne gyógyítani a fiatal kan kutyát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993