Kutya etetese

2017.12.03.

Üdvözlöm önöket.van egy 2 eves westie fiunk akinek az egesz hata sebes volt es egyre nagyobb felületre terjedt . Csinaltak börkaparek diagnozist ami negativ lett. Mondtak hogy akkor csak allergia lehet, kapott antibiotikumot es allergia gyógyszert es egy erôs gyógyszeres sampont a neve: malaseb. valamint azt mondta az orvos hogy csakis kizarolag szaraz kutyatapot kaphat es semmi emberi etelt. 2-3 hete kapja A kezelest es a hata gyônyôruen meggyógyult lejôtt az ôszes seb es nem is vakarózik es az emesztese is jobb lett. Nincs se hasmenese sem szorulasa. Azt szeretnem kerdezni hogy a szaraz tap melle kaphat e hetente egyszer nyers csontot? Vagy nyers tojast? Valamint hogy hetvegente kaphat e fôzôtt etelt itt pl. marhahuslevesre gondolok zôldsegekkel es hússal mert az az igazsag hogy nagyon nehez azt nezni hogy szegeny csakis szaraz tapot ehet mostmar elete vegeig es semmi mast,a masik ok pedig hogy ugy veszem eszre a tap nem eleg neki utana mindig szeretne meg vmi mas laktatot is enni. Eddig is csak kiegesziteskent kapta A tapot es husos zôldseges rizses eteleket fôztem neki. Sokszor megszakad a szivem mikor ebed utan a csontokat kidobom a kukaba ô meg nez ertetlenül hogy miert nem kaphatja meg. Szoval azt szeretnem tudni hogy nagyon szigoruan kell ezt a dietat venni? Ugy tudom hogy alltalaban a csirkere allergiasak a kutyak azt mar nem is adok neki de mondjuk marhat lehetne?vagy csak ôsszezavarnam vele? Valaszukat köszönöm

Számomra leírásából nem világos, hogy a mostani száraz táp, az hypoallergén táp-e, és az sem, hogy milyen táplálék fehérjére allergiás a fiatal westie.

Azt viszont megértettem, hogy a jelenlegi diétával teljesen tünetmentes a kutya, viszont min Önnek, mind a kutyának gondot jelent a diéta betartása.

Ennyi tudással én csak azt mondhatom, hogy érdemes lenne állatorvosával tisztázni, hogy mi mást ehet még a kutya.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993