Molly

2018.01.23.

Tisztel Doktor úr! 8 éves, ivartalanított nőstény, lakásban tartott cicánk az utóbbi időben rendszeresen a lakás különböző pontjaira ürít (pisil és kakál is). Régebben is voltak vele ilyen jellegű gondok, főként a kakilással, de az utóbbi időben gyakorlatilag mindennapos, hogy az ágyunkba, a szőnyegre, mikor hova kakil és pisil. Emellett használja az almot is. Vettem neki még egy alomtálcát, de ezt a másodikat gyakorlatilag nem használja. Az almot tisztán tartjuk, rendszeresen cseréljük. Ürítéskor, és egyébként sem nyávog fájdalmasan, ilyen jellegű gondja nincs. Egészségesnek tűnik, keresi a társaságunkat, bújik, szereti, ha simogatjuk. Étel gyakorlatilag mindig van előtte, bár egyszerre nem teszek neki túl sokat, mert úgy szereti, ha frissen adom neki. A vizét naponta 2x-3x cserélem. Bárhogy törjük is az agyunkat a lányommal, semmi olyan nem történt velünk vagy a lakásunkban az utóbbi időben, ami ezt kiválthatta volna nála. Éjszakánként is felkelek hozzá többször, hogy megetessem, mert úgy érzem, hogy ezt igényli, mert nem hagy egyébként aludni. Kérem segítsen, mert nincs több ötletünk, hogy mivel próbálkozhatnánk még, hogy ez a áldatlan állapot megszűnjön?!

Nekem sincs több ötletem, hogy otthoni praktikák területén mi mást lehetne még tenni a 8 éves ivartalanított nőstény, csak lakásban tartott, oltatlan cicával.

Állatorvosának viszont nem kizárt, hogy ötletei támadnának, ha részletesen kivizsgálhatná (kórelőzmény átbeszélése, fizikális vizsgálatok, vér/vizelet/széklet labor, vírustesztek, egyéb kiegészítő vizsgálatok …. képalkotók … ) a Molly-t.

Ha semmi, de valóban semmi betegséget, elváltozást nem talál, úgy lehet, hogy valóban csak  cica lelkével kell foglalkozni, de ebben is segíthet állatorvosa (pl Feliway spary, párologtató …) alkalmazásával.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993