2018.01.27.

Tisztelt Doktor ur!  Segitseget , tanacsot szeretnek kerni!  Van egy kiskutyam 4 eves , 2 eves volt amikor orokbefogadtam. Azt mondtak hogy ô egy morki, de par napja azt mondta egy orvos hogy Izzy bizony egy Bichon szeru kutyus lehet . Nekem mar fogalmam sincs, de akkor is imadom. Izzynek tavaj Juliusban mutetje volt, 6 darab kô volt a hugycsoveben / hugyholyagjaban. Majd dietara raktak . Royal Cannine – SO Urinary az etel neve. Ez 6 honapja volt. Ezen a heten Izzyvel a surgosegin kotottem ki, hasnyálmirigy gyulladasa van, ket napig bent tartottak de mar itthon van, egy hetig antibiotikumot Es fajdalomcsillapitot kell adnom neki. Most kapott egy masik dietat hasnyálmirigy gyulladas ellen.. azt mondta az orvos hogy fel fogja hivi a ceget Es megkerdezi hogy ez a konzerves “Low Fat ” etel jo -e kô megelozesere is… sajnos nem bizok az itteni orvosokban (Kanadaban elek egyebkent) mert utanna neztem es volt mar eset arra hogy “low fat” dieta miatt ujra hugykove lett a kutyaknak. Tudtom szerint nincs olyan kutyaeledel ami mind a ketto betegsegen segitene . Megszakad a szivem latni a kutyamat betegen es nemtudom kinek higgyek .A tanacsa, velemenye sokat segitene. Elolre is Koszonom! Dorina,

Én is a befogadott kiskutya származását tartom a legkevésbé fontosnak a történetben.

A tavaly júliusi húgyúti kövesség műtétjét, és azóta tartó diétás kezelését megszokott esetben már többszöri kontrol vizsgálat (vizelet vizsgálat, és ultrahang, vagy röntgen)  kellett, hogy kövesse.

Ha a diéta mellett az üledék, és kövek újratermelődése nem következett be – úgy a jelenlegi hasnyálmirigy gyulladás miatti várhatóan 1-2 hetes, hasnyálmirigy kímélő diétát én is fontosnak tartanám, majd a betegség leküzdése után vissza lehet térni a bevált húgyúti diétára. A jelenleg szükséges alacsony zsírtartalmú diéta mellett egyébként állatorvosa ajánlhat akár a kőképződést akadályozó táplálékkiegészítőket, pasztákat is. Sajnos mindkét betegség rendszeres kontrollt igényel, és az is előfordulhat, hogy módosítani kell a kezdetben jónak tűnő kezelésen, etetési stratégián.

Itthon és Kanadában is ugyanaz a feladat, érdemes lenne olyan állatorvost találni, akinek a véleményében megbízik, és tudja, hogy kellő körültekintéssel a legjobbat teszi a kutyával.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993