French Bull

2018.03.04.

Tisztelt Doktorok! Kérdéssel fordulok önökhöz! Kiskutyánkat ( 6 éves Francia Bulldog kislány) két hónapja ivartalanítottuk a sorozatos felfázások miatt! A műtét az állatorvos szerint rendben volt. Körülbelül egy hónappal a műtét után viszont. Sorozatos barna csepegést tapasztaltunk nála. Ehez hozzájarult a napi minimum egyszeri véres vizelet is. Séta alkalmával, 10 perc alatt nagyjából 6 alkalommal akar vizelni. Ilyenkor néhány csepp sikerül neki. Kérdésem az lenne hogy ezek a problémákat okozhatja e műtéti hiba? Mivel az állatorvos újbóli műtétet javasol. Természetesen nem olcsón. Megjegyzésként elmomdanám hogy kedvencünknek úgymond gerincvelő tágulata van. Ehez hozzájön felső 3 nyaki csigolya malformácio, emiatt enyhe hidroplasyája is van. Ezekre illetve egy komplex röntgen, ultrahang és CT valamint MRI vizsgálat alapján megállapított polydiscopathia van nála. Ezért Napi szinten kap Cimalgex 30 mlg os tablettát. Mivel műtéti beavatkozás nem lehetséges. A véres vizeletre, második hete kap Verifox tablettát szed. Kérdésük tehát több részből álló. Mi okozhatja a véres vizeletet? (műtéti hiba?) Valamint az is érdekelne hogy valóban nincs más megoldás a gerinc problémára mit a gyógyszer szedés élete végéig? Segítségüket előre is köszönjük.

Nem biztos, hogy  a leírt tüneteket benthagyott petefészek(részlet), ovarian remnant okozná. Számomra bőven elképzelhető, hogy már az ivartalanítás előtt is fennálló húgyúti fertőzés (hólyag gyulladás), vagy hüvelygyulladás, netán tumor, okozza a tüneteket a 6 éves, két hónapja ivartalanított szukában.

Részletes kivizsgálással, többek között vér- és vizelet laborral, hüvelytükrözéssel, hüvelycitológival, esetleg hasi ultrahang vizsgálattal lehet tisztázni az okot, ezután pedig a megoldást.

A CT és MRI-vel megállapított gerinc rendellenesség esetleges műtéti megoldását, vagy más kezelését  ortopédiai-, neurológiai területen jártas szakember tudja megítélni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993