Hédi

2018.05.11.

Üdvözlöm Dr Nő/Úr! Egy 2 éves német juhász ivaros szuka kutyám van. Mióta megjött a jó idő egyszerűen nem akarja enni a tápot. Télen falta,repeta is volt de most már nem kell neki. Ezen kívül bármit megeszik csak a tápot nem. Ez miért lehet? Ha váltanék tápot ugyan ez lenne,próbáltam. A másik kérdésem,hogy laktózmentes tejfölt ehet a kutya? Sajnos ez nagy kedvence lenne ha ehetné. Válaszát előre is köszönöm. Üdv,Zsuzsa

A felnőtt korú kutyák és macskák esetében a jóidő beköszöntével érezhetően csökken az étvágy, merthogy nincs szükség külön energiára a külső alacsony hőmérséklet kompenzálására. Az igazi nyári hőség beköszöntével méginkább kevesebb táplálékra lesz szükségük.

Ha van lehetősége válogatni a felkínált táplálékok közül, úgy azt meg fogja tenni a kutyája. Azt azért nem tartom kizártnak, hogy találhat olyan egészséges, számára megfelelő tápot, amit szívesen el is fogyaszt, a neki megfelelő mennyiségben

A kutya, a macska és az ember is nyugodtan ehet laktóztartalmú, különböző zsírtartalmú, és akár laktózmentes tejfölt is – a felsoroltak egyike sem mérgező, vagy rossz dietetikai hatású. A lényeg a mennyiségen van, hiszen komolyabb mennyiségben egészen biztosan észlelni fog lágyabb bélsarat, akár hasmenést is.

A nagy kérdés, amiről egy szót sem írt, az lenne egyébként, hogy a 2 éves ivaros német juhász szuka milyen kondícióban van jelenleg, és vannak -e más tünetek, panaszok is. Ha a kondíciója megfelelő, a kutya makkegészséges, akkor teljesen feleslegesen próbálkozik a tápok helyettesítésével. Ha sovány, fogy a kutya – akkor pedig a legokosabb, ha nem a különböző házi ételek, finomságok felkínálásával foglalkozik, hanem állatorvosát keresi fel az étvágytalan, beteg kutya kivizsgálása miatt.

Ha nem tenyészállatról van szó, úgy az ivaros szuka ivartalanítása ajánlott, a nemkívánatos szaporulat és egy sereg betegség megelőzése szempontjából.

Kutyatartóknak

Gondolatok az ivartalanításról

Az ivartalanított szukák energiaszükséglete lényegesen kisebb, mint ivaros társaiké, hízásra hajlamosak, ezért táplálásuk külön figyelmet igényel.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993