ivartalanítás után elhunyt

2018.05.17.

Tisztelt Állatorvos! egészséges 2 és 3 éves kaukázusi kislány kutyáinkat vittük ivartalanítani. Az egyik nagyon lusta egyetlen egyszer se láttuk hogy hozzányúlna a műtét helyéhez a másik többször nyalogatta. Varratszedés 11.napon. Aki nyalogatta annak kicsit gennyezett de azt mondta a doki hogy nem kell vele foglalkozni.12. napon a 2éves kutyát a szüleim délben fekve hörögve teljesen szétnyílt sebbel találták és a belei kifolyva. későn értek az orvoshoz sajnos nem élte túl (azonnal vitték).Az orvos szerint szétrághatta a sebet… számunkra ez érthetetlen mert varratszedéskor azt mondta a doki hogy minden rendben volt semmi gond nem volt vele ill nem is láttuk hozzányúlni továbbra sem ( a másik kutya nyalogatta és gennyesedett be neki.)Nem ugrált nagyon kis lusti kutya volt. Maga a varratszedés is érdekes volt mert az orvos 4 kézláb kissé türelmetlenül szedte a varratot ebből a kutyából ráadásul kétszer tovább tartott és egy nagyobb szőrcsomót is ledobott a földre. Bár nem tudom hogy ez bármit számít e Ráadásul kérdeztük hogy mennyire kell figyelnünk az állatokat ebben az időszakban de csak mosolygó választ kaptunk hogy nem kell nem lesz semmi baj….persze az ember magától tudhatta volna hogy figyelni kell de napközben nagyon sokat vannak a szüleim a kertbe így figyelemmel voltak követve. Nem értjük és nagyon nehezen dolgozzuk fel hogy a kutya érdekében vittük el erre egy ilyen szörnyűséges vége lett. Mi történhetett? A gennyes sebűt most 2 naponta visszük inkább kontrolla ill. éjszaka bent alszik és vele valaki hogy nehogy újabb tragédia történjen. Ugyan már egy másik állatorvost is kérdeztünk de szeretnék több véleményt is meghallgatni. A másik doktor véleménye ill tippje – mert még nem hallott ilyet – hogy a belső varrat csomózásával lehetett gond. megtisztelő válaszát előre is köszönöm Beáta

A kutya életében a részletes állatorvosi kivizsgálás segíthet a baj kiderítésében – ez érzésem szerint még megtehető lenne a “gennyes sebű”, életben lévő állat esetében.

Az elhullott állat esetében a boncolás, és ahhoz kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok segíthettek volna a történtek és az elhullás okának kiderítésében. Hasonló ötletelésekkel összegyűjthetnek néhány valószínűsíthető okot, de megnyugtató választ sajnos nem kaphatnak.

Nem szeretnék beszállni a tippversenybe, de egy lehetséges forgatókönyvet azért leírok annak érzékeltetésére, hogy a műtéttől nagy mértékben független ok is vezethetett a frissen ivartalanított kutya elhullásához. Én a leírtak alapján lehetségesnek tartom, hogy akut hasi megbetegedés (gyomorcsavarodás, bélbetüremkedés, idegentest ….) miatti görcsök vezettek a hasfali seb megnyílásához, a hasüregi szervek előeséséhez, és a 2 éves kutya elhullásához.

Önökkel, és állatorvosukkal együtt én is nagyon sajnálom a történteket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993