Mimi

2018.05.29.

Kedves válaszoló. Van egy 7,5éves nőstény macskám, 1-hónapja fogadtam örökbe a szomszédtól neki már nem kellett szegény. Kizárólag kinti macska volt minden évben fialt, oltásokat sosem kapott. Mióta nálam van féregtelenítettem megkapta a kombibált oltásokat, veszettség ellen is, élösködők ellen is kapott foresto nyakörbet és az ivartalanításra is meg van az időpont. A cica látszólag egszséges jó étvágyú mozgékony semmi panasza nincs de szerettem volna tesztelni felv-re és fiv-re Viszont a helyi állatorvos akihez járok nem végez gyorsteszteket így rendeltem interneten festast felv és fiv gyorstesztet. Egészségügyben dolgozom így nem okoz gondot a vérvétel. Végül negatív lett felv-re és fiv-re is a cica. Viszont olvastam hogy sok macska immunrendszere legyőzi a betegséget hordozó marad illetve fertőz de nála nem okoz tüneteket. Illetve olyat is hallottam hogy teljesem ki tud gyógyulni a flevből. Kérdésem az lenne hogy ha csak hordozója a betegségnek akkor is pozitív lenne a teszt, meg nyugodhatok biztosan egészséges a cica?

Egészségügyi dolgozóként pontosan tudja, hogy  “a biztos odaát van” , biológiai és orvostudományok területén nincs 100%, pláne nem egy egyetlen alkalommal elvégzett gyorsteszt eredménye alapján. Mindezek alapján nem nyugodhat meg.

Másfelől a leírtak szerint átgondoltan, áldozatosan megtett (és az ivartalanítással megtesz) minden lehetséges lépést a 7.5 éves cica boldog, egészséges nyugdíjas éveinek érdekében. Ez alapján szerintem a lelkiismerete feltétlenül nyugodt lehet. Az adatlap szerint nincs más állat a lakásban, így én nem ismételgetném a vírusteszteket egy tünetmentes, látszólag egészséges cicánál.

Egy csak kinnt tartott, oltatlan, nem parazitamentesített, nem ivartalanított anyamacska esetében önmagában az is kisebb csoda, hogy jó állapotban megélte a 7.5 évet, közepes méretű csodának lehet értékelni, hogy vírustesztjei negatívak.

Önnel együtt azt remélem, hogy új, veszélytelenebb, egészségesebb életében még legalább ennyi szép évet tölthetnek a Mimivel együtt!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993