puffadt hasú kiscica

2018.06.07.

Tisztelt szakértő! Szombaton találtam egy kiscicát. Azóta nálam van, voltam vele dokinál, adtak neki féreghatót, illetve bolha és kullancs ellen lett kezelve. Azt mondta az orvos, hogy a súlyából ítélve 4 hetes körül lehet, tehát még az anyukája mellett lenne a helye. Hétfő reggel kapta meg a féreghajtót, aznap teljesen normális volt a széklete, aztán kedd este már hasmenése volt, azonban szerdán a második széklete már kezdett javulni, és azóta is, fokozatosan egyre szilárdabb, de még mindig nem olyan normális, mint amikor szombaton hozzám került. Aggódom érte, mert elég nagy a pocakja, olykor kemény is és hirtelen puffad, bár elég mohón is eszik. Az orvos hétfőn azt mondta, a puffadás lehet a férgességtől, de nem tudom, annak akkor már nem kellett volna elmúlnia? Egyébként, jó kedvű, sokat játszik. Eleinte cica tejet adtam neki, de az is csak csökkentett laktóztartalmú volt, aztán az állatorvos ajánlott tejpótló tápszert, de azt nem szereti és azt olvastam, hogy abban is tejpor van. Adtam neki egyszer-kétszer laktózmentes tejet is, de amióta teljesen híg volt a széklete, azóta már azt sem merek. Készítettem neki kamillateát is, abból tudtam egy keveset itatni vele. Aggaszt, hogy miért puffad ennyire a pocakja, oldalra is kitüremkedik neki, ha nagyon fel van puffadva. Az állatorvos alutasakos ételt javasolt neki, de a hasmenése óta inkább száraz eledelt áztattam neki vízbe és azt adtam. Igaz, hogy nem pont neki valót, mert nekem csak a Royal Canin 12 év feletti macskáknak való tápja van itthon. Esetleg ez lehet a baj? Elnézést kérek, hogy ilyen hosszan írtam le, nagyon várom a válaszukat és előre is nagyon köszönöm!!

Egy 4 hetes korú kölyök cica tápláléka ideálisan nagyrészt jó minőségű kölyök (kitten) tápféleség legyen. Ezt még ki lehet egészíteni szintén jó minőségű cica tejpótló tápszerrel.

Egy bélférgekkel masszívan fertőzött kölyökmacskát többször kell, illetve érdemes féreghajtani – márcsak emiatt is érdemes lesz újra felkeresni állatorvosát. Ő megállapíthatja, hogy szükséges-e újbóli féreghajtás, egyéb parazitáktól való mentesítés, újból átbeszélhetik a kölyök táplálását is, majd a védőoltások időpontját és még jóval később a cica ivartalanítását is.

Macskatartóknak

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993