Szobatisztaság

2018.08.09.

T. Állatorvos! Az utóbbi időben a macskám kizárólag az alomtálcája melletti szőnyegre hajlandó piszkítani a nagydolgát, pisilni viszont az alomba jár. Régebben is volt ilyen gondja akkor pisilni járt a szőnyegre, illetve néha kakilni is, de most a nagydolgát csak oda végzi. Rettentő nehezen bírjuk már takarítani. Új szőnyeget is vettünk, új alomtálcát, új almot, megpróbáltuk távoltartó spray-vel ecetes, citromos vízzel stb. Minden praktika eredménytelen. Nem értjük hogy miért csinálja. Amúgy 6 éves nőstény házimacska csak bent lakik, eü problémája nincs, egy kicsit érzékeny az emésztése de az kölyökkora óta megvan, és kezelve van. Oltott féreghajtott, ivartalanított. Mit tehetnénk még, mert hamarosan az együttélés lassan ellehetetlenedik így. Egy lakásban ez nem megengedhető mert nem bírjuk már tisztán tartani a szobát. Köszönöm a választ. Krisztina

Írja, hogy korábban is volt hasonló gond már a cicával, ennek az idejét, időszakát is jó lenne majd tisztázni – és az “utóbbi idő”-ben megjelent alom mellé kakilás időszakát is érdemes lehet átgondolni abból a szempontból is, hogy nem ezekben az időszakokban történt-e komoly változás (költözés, új macska, kutya, családtag megjelenése, táplálék váltás, kizárás helyiségekből ….)  a cica életében. Ha jól értelmezem, akkor a kölyökkorától kezdve volt egy hosszabb alomtálcára kakilós/pisilős korszak, aztán egy mellé pisilünk időszak, aztán újra rendben mentek a dolgok és most egy ideje mellé kakil a cica.

Állatorvosa a rejtett betegségeket, fájdalommal, diszkomfort érzéssel járó eltéréseket vizsgálatokkal tudja megerősíteni, vagy kizárni. Nem ritkán derül ki húgyúti gyulladás, veseelégtelenség, cukorbetegség, pajzsmirigy túlműködés, ízületi probléma, vírusos/parazitás betegség   …… vagy bármi egyéb rejtett betegség egy gondos kivizsgálás során.

Ha a komoly kivizsgáláson túl vannak, és a cica valóban egészséges, esetleg “csak viselkedési rendelleneség” állhat a háttérben, akkor nem kizárt, hogy Feliway párologtató, vagy spray segít.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993