mókus harapás 2.

2018.08.27.

Nagyon koszonom,hogy ilyen gyorsan visszairt,es elgondolkoztato,hogy senki nem tud nekem ebben a temaban kimerito valasszal szolgalni, es egyben szomoru is vagyok. magam miatt, Igen, valoszinu nem mindegy hol milyen korulmenyek kozott el ez az allat,es remelem meguszom,mert a veszettseg elleni vedooltast nem kivannam a legnagyobb ellensegemnek sem. Csak ugy irok a mokusrol zarojelben.A fiamnal tartozkodom Amerikaban,es a kerti mokus harapott meg vagyis megtamadott.A harapas nem volt nagy teruleten, de eppen eleg ahhoz,hogy belem keruljon egy nagy mennyisegu bakterium.Erre kaptam egy hatalmas dozisu antibiotikumot,amit 7 napig kell szedni.Probaltam utana olvasni a neten,de komolyabb irast sehol nem talaltam errol. Itt sem tudtunk meg semmit,es arra sem kaptam valaszt,hogy kellene -e tetanuszt kapjak megint,hiszen 7 evvel ezelott kaptam,es allitolag 10-re ad vedettseget.Itt csak a penz szamit ebben az orszagban a beteg nem erdekes!,Es ugy gondolom a mai vilagban ez mindenhol igy van.Az emberelet nem szamit! Ha besetal az ember itt a surgossegire 1000 dollarrol indul-nem is az orvos nezett meg, hanem az asszistense tehat erre meg rajon ki tudja mennyi.Szegeny fiamekat sajnalom,hogy anyagilag igy meg lesznek roviditve.Ezt azert irtam le Onnek,hogy lassa nem veletlenul vagyok ketsegbeesve.Itt aztan tenyleg nem kolbaszbol van a kerites, mint sokan gondoljak. Megkoszonom a turelmet,hogy elolvasta a levelemet es szep napot Onnek. Tisztelettel

Sajnálom a rossz élményeit, rossz tapasztalatait a mókus támadás és az egészségügyi ellátás kapcsán.

 

Önökkel együtt remélem, hogy a preventív antibiotikumos kezelés és a seb helyi fertőtlenítése, kötözése bőven megfelelő lesz a harapás következményeinek megelőzése érdekében.

 

Ha a kerti mókust le tudják csapdázni, és megfigyelés alatt tudják tartani néhány hétig – azzal lehetséges kizárni a veszettség hordozását.  Ha nem tudják befogni a mókust, de 20- óta is rendszeresen jó egészségben látják és ez még így marad néhány hétig, az is kellően megnyugtató kell, hogy legyen a veszettség szempontjából. Ha esetleg elhullott tetemét találják meg a mókusnak – úgy az állat boncolása és a veszettség vírusának kimutatása fontos lenne.

 

Én is szép napokat és izgalom mentes időszakot kívánok az egész családnak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993