Matyika

2018.08.28.

16 éves cicám tüsszögött, kapott rá antibiotikumot, elmúlt neki.Viszont emiatt vagy véletlenül az egyik szeme begyulladt, kötőhártyagyulladása lett, amire kapott állatorvostól Tobradex nevű szemcseppet.Nem javult tőle a szeme, sőt egyre romlott.Orvos azt mondta, valamilyen összenövés van a szemében, meg fekély.Adott rá Floxal nevű szemcseppet meg Corneregel szemgélt.Most ezeket cseppentgetem a szemébe, több mint 1 hete, váltva, 1 óra van a 2 között.Mindegyikből napi 5-6szor.De nem javul, vagyis talán annyit, hogy nem váladékozik annyira, jobban kinyitja, és nem romlott. Nézegettem neten képeket, olyan a szeme pont, mint a mély szaruhártya fekélyes cicáknak. Jó ez a kezelés? Várható tőle javulás? Vagy mivel lehetne kezelni ezeken kívül?Meg tudok szezni más szemcseppet, kenőcsöt is ha javasolnak valamit. Már 2 orvoshoz is vittem,de ezen kívül semmit nem tudnak vele csinálni, messzebbre, szemspecialistához nem tudom elvinni. Az is baj, hogy idős cica, elég sovány lett,az öreg cicák összes jele látszik rajta, de jó az étvágya, sokat alszik, de ha fent van aktív. A szteroidok rontanak az szeme állapotán? Mert kapott injekcióban már 2-szer is. 15 éve volt hasonló egy cicámmal, őt Regepitel nevű szemgéllel kezeltük ki, állatorvostól kaptam, de kellett 3 tubus, mire rendbejött hasonlóan kinéző szeme.De M.o.nem találok ilyen gélt. Kérem segítsenek, mert lehet fáj a szeme, vagy megvakulhat, és nem szeretném.

Én sem szeretném, ha megvakulna a cica – de pláne látatlanban nemlehetek okosabb 2 kollégámnál, aki vizsgálhatta is a cicát. Én a magam részéről nem látok més megoldást, mint a szemész szakvizgsálat elvégzését. Ellenkeztő esetben a szemcseppek, gélek, kenőcsök ötletszerű alkalmazása esetén sajnos előfordulhat az öreg ica szemények maradandó károsodása.

Sajnos mem kizárt, hogy a makacs, terápiarezisztens szemtüneteket, és mellette az idős cica fogyását más szisztémás betegség (pajzsmirigy túlműködés, szívelégtelenség, máj/vese elégtelenség, cukorbetegség, tumor  ….. ) okozza, vagy súlyosbítja.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993