fogkő, ínygyulladás

2018.08.29.

Tisztelt Dr. Úr / Nő! 8 hónapos perzsa kandúrunk, ínye, a fogai tövében, sötétebb rózsaszín vékony csík látható. (Néztem képeket gyulladásról, nem olyan sötét piros, de látható) És a szemfogain hosszában (függőlegesen) halvány még nagyon vékony sárgás-barna csík van. Már a fogváltáson túl vagyunk. RC száraz tápot és nedves tápot eszik a cica. Házi kosztból pár falat: párizsi, szalámi, kefír, kenhető sajt. Pár hete voltunk orvosnál (más miatt) akkor mutattam a száját, de a dr szerint nincs baj. Ennek ellenére aggódom, mert lehet hogy ez valaminek a kezdete.Szeretném megelőzni a bajt. Olvastam a PlaqueOff Animal nevezetű készítményről , tengeri alga-kivonatot tartalmaz. Ez vagy ehhez hasonló készítmény jó lehet? Nem árt a cicának a mindennapos használat? Ön mit ajánlana fogkő, ínybetegségek megelőzésére? A leírt tünetek alapján kell aggódnom? Köszönettel: Zsuzsa

A kijáró 8 hónapos perzsa kandúr mostanra lett ivarérett, gondolom megkapta a kijáró cicáknak “kijáró” védőoltásokat, rendszeres parazitamentesítéseket …. és nem kizárt, hogy már megvan az vartalanítás időpontja is.

Szerintem nem kell aggódnia. Számomra a leírása és állatorvosa szavai alapján elképzelhető, hogy kezdődő fogkövesség és ennek következményeként kezdődő ínygulladás jeleit látják. Akár a Plaque Off is megoldás lehet, de a kasztráció során állatorvosának lesz lehetősége pontosabban megvizsgálni a kezdődő elváltozásokat, akár eltávolítani a fogkövet és helyileg is kezelni az ínygyulladást …. valamint a ovábbiakat és az otthoni teendőket is tanácsolni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993