ULRICH

2018.08.30.

Jó napot! Mentett törzskönyvezett cicánk decemberben lesz 3 éves ivartalanított.6 hete van nálunk már több orvos is látta. Könnyezik, és az orra körül folyton sötét lerakodás keletkezik, szörcsög is. Más tünete nincs. Aktív, nagyon is. Eszik, sokat iszik, pisil,kakil. Előzményként leakarták lőni, hogy agresszív…. Aztán bezárták ketrecbe, majd pincében tartották, lefogyott… Egy rettegő cicát hoztunk el, mára már jobban van, de ha fél jobban könnyezik, és olyankor folyik az orra rendesen (pl.vihartól, utazástól retteg). Orvosoknál kapott antibiotikumot, Famvírt és lizint is. Szemcseppet és orrcseppet. Viszont azt is mondták, hogy rövid orra miatt is lehet ez. Mivel óriási stressz neki az utazás, és mivel nem változott az állapota, nem hurcolnám őt feleslegesen orvoshoz megint. Tanácsot kérnék, mit tegyünk? Köszönettel: Barbara

Sajnos leírása alapján nem lehetséges kitalálni a tünetek okát, így én nemlátok más lehetőséget, mint a cica részletes kivizsgálását.

Ha fehér a cica orrtükör körüli része, számomra az sem kizárt, hogy laphámrák tüneteit látják – de nyilván többféle vírusos betegség, allergia, idegentest, orüregi fekély, tályog, tumor …..  okozhat orrfolyást, könnyezést és megnövekedett vízfogyasztást . Még az sem kizárt, hogy egynél több kórfolyamat indult el a hányatott előzményű Ulrich-ban.

Ha állatorvosának lesz lehetősége részletes átgondolt vizsgálatokat (fizikális vizsgálatok, vér/vizelet labor, vírustesztek, citológia/szövettan, esetleg képalkotók ……) végezni úgy kiderülhet az ok és a tennivalók is. Ellenkező esetben a tüneti kezelések nem biztos, hogy eredményre vezetnek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993