Csibe

2018.09.03.

Cicám nem evett, orvoshoz vittem.Az orra kicsit szörcsögött, de nem folyt.Kapott antibiotikumot.Másnap viszont elkezdett dülöngélve menni, fejét kissé félretartva.Visszavittem orvoshoz, azt mondta belső fül gyulladás.Most erre kap mindennap injekciókat, már 4 napja, de gyakorlatilag alig javul az állapota.Annyit javult, hogy már nem dülöngél annyira, viszont sokat alszik, fekszik, és már 6 napja egyáltalán semmit nem eszik magától.Meg se szagolja.Már mindenféle finom ételekkel próbálkoztam, rá se néz.Vizet iszik magától.Fecskendőből laktózmentes tejet próbálok neki adni, és pépes húst a szájába, de alig nyel le belőle, kifolyik a száján nyállal együtt. Kérdésem lenne, egy ilyen betegség mennyi idő alatt gyógyul meg? Normális tünet, hogy 6 napja nem eszik?Hogyan zajlik egy ilyen betegség, és mitől van?Másik macska elkaphatja?

Számomra nem ismert, hogy milyen betegséggel küzd a cica. Hasonló tüneteket okozhat tüneti kezelésre gyorsan gyógyuló felső légúti fertőzés és hallójárat gyulladás is, de igazán nehezen kezelhető vírusos megbetegedések, vagy akár gyógyíthatatlan kórok is jelentkezhetnek a leírt módon. Leírása alapján sajnos a tüneti kezelés nem hozott eredményt.

Én a leírásából azt sem tudom, hogy volt-e lázas, ill. jelenleg lázas-e a cica. Érdemes lenne jelezni állatorvosának, hogy a tüneti kezelésre nem javult, sőt romlott a cica állapota. Gondolom, Ő részletes kivizsgálást (fizikális vizsgálatok, vér/vizelet labor, vírustesztek, váladék citológia, bakteriológiai vizsgálat … esetleg képalkotók …. ) fog ajánlani, hogy kiderülhessen a tünetek háttere és ezzel a cica gyógyulásának esélyei, módja.

Ha fertőző kórt (vírusos macskanátha, leukózis, panleukopénia …..) állapít meg állatorvosa a cicában és a másik cica ez ellen oltatlan, úgy bizony sajnos megfertőződhet a másik cica.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993