Füles

2018.09.09.

Tisztelt Állatorvos, A következő probléma kapcsán kérném a tanácsát: 14 éves bernipásztor-németjuhász keverék szuka kutyánk múlt hét pénteken nem sokkal evés után nem találta a helyét, majd elkezdett öklendezni, és habot hányt. Rohantunk vele az állatorvoshoz, mert hörgött is mint aki fuldoklik. Ott elbódították, megröntgenezték, kapott szteroid injekciót, állítólag nem volt elakadás. A kutya melldaganatos, a tüdőröntgen apró csomókat mutatott, de nem mondják egyértelműen hogy áttét lenne. Azóta viszont észrevettük, hogy bágyadt a kutya, sokszor alszik, ide-oda fekszik, nem találja a helyét, furcsán kopoltyúszerűen lélegzik, a pofája ki-be jár oldalt. Közben néha köhög, öklendezik, néha vizivás után is, de nem jön semmi. Ami még furcsa, hogy sokszor nyúlik le a nyála kétoldalt, ami eddig nem volt jellemző. Nem tudjuk mi lehet a gond, esetleg valami nyelőcső, vagy gége probléma lenne? Nem tudjuk már kihez vigyük, mit tehetünk érte! Köszönöm válaszát!

A 14 éves , nagytestű, emlődaganattal és talán annak áttéteivel is küzdő kutya nem kizárt, hogy egyéb betegségekkel (ízületi betegségek?, szívelégtelenség?,elhízottság?, cukorbetegség? …….) is terhelt.

Mindezt én nem tudhatom biztosan, de állatorvosa, ha módjában állt részletes vizsgálatokat végezni, úgy biztosan tudhatja ezeketa betegségeket. A felsorolt betegségek többsége nem gyógyítható, legfeljebb tüneti kezeléssel enyhíthetőek a tünetek.

Leírása alapján az öreg kutya súlyos állapotban lehet. Érzésem szerint, ha nem lehetséges őt meggyógyítani, vagy a tüneteket lényegesen enyhíteni, akkor a legemberségesebb, ha elaltatják állatorvosukkal a Fülest.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993