Cicának fű

2018.09.18.

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Cicám nagyon szereti a füvet. Kertünk tele van a szomszéd cicákkal, így mostanában nem engedjük ki, mert nem akarjuk, hogy fertőzést kapjon és szeretnénk, ha biztonságban lenne. Fűtablettát adok Neki és néha GimCat Malt-Soft Paste Extra-t . A tabletta és a paszta között 2-3 napnak el kell telnie? Melyik a legjobb a cicának: a fűtabletta, a cserepes fű vagy falatka, amiben fű is van vagy elég a paszta? Válaszát előre is köszönöm, Rita

Tartok attól, hogy ha több helyre elküldte ezt a kérdést, akkor jó sokféle választ fog kapni …

Megszokott esetben, ha a cica egészséges és nagyobbrészt  életkorának, életmódjának (csak lakásban tartott) , ivaros, vagy ivartalanított állapotának megfelelő jó minőségű tépot fogyaszt – úgy nincs szüksége sem a fűfélék sem fűtabletta, vagy paszta fogyasztására, mert a táp a cica számára ideális mennyiségű rostot tartalmazza. Ilyen esetekben ha mégis megfigyelhető a fűfélék kedvelése, fogyaztása, úgy az gyakran az ingerszegény környezetnek tulajdonítható.

Haa cicája egészséges és nagyobbrészt neki megfelelő prémium táppal etetik, ráadásul kellő nagyságú élőhelyen él és ott elegendő inger éri …… és ennek ellenére nagyon szereti mind a termesztett cicafüveket, mind a pasztát, mind a tablettát …… akkor én pasztát ajánlanám időnként, de nem gyakran.

A tabletta beadása nem lehet egyszerű, a termesztett fű esetében előfordulhat gyomor/bél probléma (hányás, nyálkahártya irritáció, fekély lineáis idegentest okozta lefűzódés ….) – talán a paszta lehet a leginkább ártalmatlan.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993