Sturvit

2018.09.18.

Kedves Doktorok! Mjúzika, másfél éves ivartalanított kislány cica, bő egy hónapja esett át hólyaggyulladáson, a labor sturvitot mutatott ki a vér mellett. Nem lehetett igazán megállapítani, hogy a néhány napos egyedüllét okozta stressz, vagy az eleve jelen lévő homok okozta-e a gyulladást. Azóta Royal Canin veterinary urinary tápot kap, már hetek óta tünetmentes. A kérdésem, hogy meddig kapja a gyógytápot, illetve, hogy mellé kaphat-e halat, tonhalat, májkrémet? Az almokkal is küzdünk, szívesen venném a tanácsot, mi a legszélesebb körben bevált alom. Köszönöm a segítséget 🙂 Üdvözlettel: Veronika

A hólyag gyulladások, alsó húgyúti megbetegedések eseteiben, különösen, ha struvit üledék (homok, kő) kimutatható volt a vizeletben  sokszor életen át tartó kontrol vizsgálatokat és egyes esetekben életen át tartó diétás tápokat, kiegészítőket igényel a betegség. A végleges gyógyulás ritka, ha hajlama van egy cicának. Állatorvosánál a kontrol vizsgálatokon (vizelet vizsgálat, ultrahang …) derül ki, hogy a jelenlegi diéta megszűntette-e az üledék képződést és a hólyag gyulladást – és hogy mennyiben lehet lazítani a diétán.

Alom ügyben nem értem, hogy mi a küzdelem oka. A legtöbb cica elfogadja az egyszerűbb zeolit alapú alomanyagokat is – de ha probléma van az alommal, akkor nem mindegy, hogy mi a probléma pl nem hajlandó használni a macska?, porzik/allergiás rá?, megeszi? … ??? Nem tudok legbeváltabb almot ajánlani, ha valami alomprobléma van, az mindig egyedi és egyedi megoldást igényel.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993