Boxer torok daganat

2018.09.21.

Üdv! Fél éve a 9-éves boxer kutyámnak egy csomó jött a torkára bal oldalon. Néha megnagyobbodik neki aztán lefelé a nyaka felé is bedagad. Belülről vörös az ínye és hólyagok jönnek a nyelvén. Aztán pár nap múlva lemegy a daganat krumpli méretűre és akkor a nyelve is szebb, de a pirosság az íny-én nem múlik. Ez így megy lassan 5 -hónapja. Három állatorvosnál volt eddig, de mind különböző véleményt alkotott és a tünetek azóta is megvannak. Elsőnek csak gyulladásra gondoltak. Egy masik helyen kapott antibiotikumot, valami R-betűs kocka alakú gyógyszert és megszúrták tűvel hátha genny van belül. Nem jött neki semmi sem, így azt mondta daganat és azzal nem érdemes foglalkozni mert úgysem éri meg. Aztán a harmadik állatorvos elaltatta és megvizsgálta a száját is. Ő volt a legértelmesebb. Azt mond nyálmirigy van elzárodva és meggyűlik aztán kifakad de ez a kutyát nem zavarja. a szája pedig fertőzés miatt olyan. 2 és fél hétig kapott gyógyszert megint, de ez sem használt. Ugyan olyan vörös az ínye. Már nem szeretném több találgatásnak kitenni a kutyámat, így is megszenvedte. Tudom hogy látatlanba nem lehet pontosan diagnózist felállítani, de remélem a Doktor úr tud tanácsot adni. Előre is Köszönöm!

Valóban nem lehet látatlanban kitalálni a Boxer nyakán jelentkező duzzanat okát. Részemről is belefér nyugodtan a cisztás nyálmirigy gyulladás, vérömleny, tályog mellett többféle (nyálmirigy, pajzsmirigy, garat/gége ….) szervből kiinduló tumor lehetősége is.

A nyálmirigy ciszta esetében egy vastag tűvel megszúrva a képletet sokszor lebocsátható nagy mennyiségű véres/gyulladásos folyadék. A cisztás nyálmirigy elváltozás is műtéti úton érdemes kezelni.

A kutya részletes kivizsgálásával (fizikális vizsgálatok, vér labor, citológia/ szövettan, képalkotók …..) lehetséges megállapítani a duzzanat hátterét. Ezzel kiderül az is, hogy lehet-e, érdemes-e megoperálnii a nem fiatal Boxer kant – illetve, hogy milyen más kezelést érdemes végezni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993