Queeni

2018.10.09.

Tisztelt Állatorvos! Igazából nyomozáshoz kérem a segítséget. Kutyám kb egy hónapja szülés közben meghalt. Nagyon szeretném kikutatni kb mi lehetett a probléma, mit néztek félre mikor lehetett, kellett volna megtenni az életmentő lépést. Nagyon szeretném tudni mi okozta a tragédiát ami az anyakutya és a pocakban lévő kiskutyák halálát okozta, és itt maradt az elsőszülött árván.Nem akarok senkit hibáztatni. nem küldtük boncolásra, annyira megviselt minket.Hol tudok utána böngészni a vemhesség és szülés körüli komplikációknak tüneteknek és azok megelőzésének. Nem általános felvilágosítást hanem komolyabb szakirodalmat keresnék. Kérem segítsen hol találok ilyet a neten Köszönöm

Attól tartok, hogy nem talál arra vonatkozó hiteles szakirodalmat sem a neten, sem máshol, hogy a konkrét esetben mi okozhatta a fiatal szuka és a kölykök elvesztését.

Bármelyik kutya szaporodásbiológiával foglalkozó honlap, szakkönyv, kurzus ….. a kutya vemhességének, és ellésének, majd a kölyöknevelésnek az  egészséges és kóros történéseit, veszélyeit tudja leírni.

A konkrét esetben az anyaállat és a kölykök boncolása és ehhez kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, toxikológia, egyéb vizsgálatok) tudtak volna fényt deríteni.

Ennek hiányában találgatás, feltételezés lehetséges, ( hatalmas szakirodalmat is át lehet böngészni) , de valódi nyomozás véleményem szerint nem lehetséges, és valós következtetéseket sem lehet levonni. A történtekről és okokról a leghitelesebb forrás állatorvosa lehet, az Ő véleménye, az általa valószínűsíthető okok lehetnek leginkább mértékadóak.

Önnel és állatorvosával együtt én is sajnálom a történteket, és azt is, hogy nem tudok megnyugtató választ adni.

Kutya születik

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993