kutyus

2018.10.17.

Üdvözlöm! Érzékeny gyomrú kutyussal kapcsolatban érdeklődnék. Már sokmindent próbáltunk házi kosztot is, bolti kutyatápkat is. Egyszer jó neki egyszer nem. Pl. a főtt rizs vagy főtt gabonák egyszer jók neki de van hogy kijön belőle. Virslivel is ez a helyzet vagy más ételekkel. Nem tudjuk mitől lehet ez, néha hígabb a széklete is semmi előzmény nélkül. A kedve jó úgyhogy valami a gyomrával lehet. próbáltunk jobb minőségű vagy mentes tápot is adni de ott is ez a helyzet. Milyen vizsgálatra kéne elmenni (állatorvosnál mikor ezt elmondtuk azt mondta ez előfordul a kutyáknál, de azért nem hiszem hogy ennyiszer ez természetes lenne) Várjuk válaszát, köszönettel:Zsu

Állatorvosa is arra gondolhatott, hogy szórványos hányás egészséges kölyök kutyáknál is előfordul, azonban, ha ez ismétlődő jellegű, úgy érdemes foglalkozni a problémával.

Leírása alapján én nem vagyok abban sem biztos, hogy a korábbi tápok és a jelenlegi házi koszt (gabonafélék és virsli) a megfelelő táplálék lenne, így akár a nem megfelelő tápok is okozhatják a hányogatást. Ezen túlmenően természetesen számtalan fertőző és nem fertőző betegség, kórok állhat a háttérben. Állatorvosa tisztában van azzal, hogy a kórelőzményi adatok után fizikális vizsgálatokat érdemes elvégezni, vér/széklet/viztelet labor vizsgálatokat, esetleg képalkotókat esetleg eyéb kiegészítő vizsgálatok is szükségeek lehetnek egy-egy ritkább, nehezebben diiagnosztizálható ok megtalálása érdekében. Az sem kizárt, hogy több probléma is fennáll egyidőben.

Ez az ok lehet olyan egyszerű, mint hogy nem megfelelő a kutya táplálása, vagy bélférgekkel küzd – ez esetekben a megoldás is gyors és egyszerű lehet. De a hányogatás hátterében akár nehezen diagnosztizálható veleszületett-, fertőző-,  belgyógyászati-, endokrin- ….. betegségek tucatjai is lehetnek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993