vesebeteg cica

2018.11.07.

Jó napot! Én îrtam Önöknek egy 16 éves vesebeteg cicával kapcsolatban és köszönöm még egyszer a segîtségüket. Tul vagyunk a vér-és vizeletvizsgálaton. Az eredmények még nincsenek a kezemben, azt csak holnap kapom meg, de már hîvtak a rendelobol, hogy mindent rendben találtak. Ennek én természetesen nagyon örülök, megkönnyebbültem, illetve meg is lepodtem, mert ugy hallottam, hogy ez a betegség nem fordîtható vissza, de mégis, még a karbamid is hat.értéken belül van, pedig az 1 évvel ezelott, picit több volt,15,3. Az orvos azt mondta, hogy az attól is függ, hogy milyen lesz, hogy mennyire van hidratált állapotban a cica.Ultrahanggal is átnézték, rendben volt és vettek tole vizeletet is, akkor mondta az orvos, hogy az kicsit hîgabbnak tunik és valóban ez igazolódott be, de azt nem mondták, hogy ez mit jelent, mitol lehet…Fehérje viszont nem volt benne, szerencsére.Amiért nagyon mérges vagyok magamra, hogy cisztatin c vizsgálatra elfelejtettem rákérdezni, hogy arra nem lenne-e szükség.Vérnyomást sem nézett nála az orvos. Az orvos átnézte a száját is és javasolta, hogyha rendben lesznek a vér-vizeletvizsg.-ok, akkor bódîtásban szedjük le a fogkövet. Sajnos nagyon rossz állapotban van a szája, felül már hiányzik is néhány foga, az înye is gyulladt…A száraztápot îgy már nem tudja megrágni rendesen. Azt mondták, hogy a kora miatt, kapna elotte infuziót, (talán azt is mondta, hogy fél órán keresztül?) már nem tudom.. Én ettol az egésztol nagyon félek, az elozo orvosunk már nem ajánlotta az altatást az o korában, illetve ezt az asszisztens mondta ott, de az orvos sem beszélt a fogkoleszedésrol.Tudom, hogy ez sem jó, ha gyulladt az înye, de hallottam már rémtörténeteket, hogy tul altatták az állatot és én azt nem élném túl. Mondták, hogy milyen szerrel altatnák, hogy a legkevésbé legyen rizikós, de sajnos már arra sem emlékszem. Emellett, mindannak ellenére, hogy jók lettek az eredményei, aggódom érte, mert sokat iszik és mintha az étvágya is csökkent volna, elég keveset eszik az elmúlt 2-3 napban. Megszerettem volna kérdezni, hogy sörélesztopehelyhet lehet-e esetleg neki adni, mert többször kunyerált már belole, amikor látta, hogy azt eszek, illetve olvastam, hogy b vitamin pótlás fontos a vesebetegségben és talán az étvágyát is meghozná jobban, bár csukamáj olajat is adok neki. Elnézésüket kérem, ha nagyon hosszasan îrtam, elore is nagyon köszönöm, ha válaszolnak!

Nézze, én korábban is és most is értettem, értem  az aggályait, aggódását a nem fiatal cica alapbetegsége, állapota, vizsgálatai és tervezett fogkőeltávolítása miatt – de azért az csak bizakodásra adhat okot, ha javultak a vesebeteg cica paraméterei. Tőlem ugyan nem kérdezett semmit, inkább azt fejtegette, hogy mi mindent felejtett el megkérdezni állatorvosától.

Leírásából én azt érzem, hogy a fogköves, gyulladt ínyű, talán ezért is rossz étvágyú cica esetében a fogkő eltávolításának és az ínygyulladás kezelésének kisebb a kockázata, mintha nem történik meg a beavatkozás, és tovább fogy, esetleg eléhezik a cica. Ha állatorvosának is hasonló volt a véleménye, akkor szerintem válassza a kisebb kockázatot, és próbáljon segíteni a cicán.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993