Maya

2018.11.09.

Tisztelt Doktor Úr! 10 éves közepes testű kutyusom izületi fájdalmakkal, csípő fájdalmakkal küzd!Gyógyítani teljesen már nem lehet csak szinten tartani! A trocoxil gyógyszert kapta fél évig, ami nagyon hatásos volt, viszont a 6. tabletta után gyomor fájdalmai lettek. Heti háromszor, vagy akár naponta hányt (hányása nyálkás savas volt, soha nem étel, füvet evett), hasmenése is volt. Így abba kellett hagyni a trocoxilt. Gyomorvédőket kapott (omeprazol, venter), ami helyre tette a gyomrát bár azóta is érzékeny! most carprodyl tablettát kap – 120 mg-os, negyed tabletta naponta de csak kúraszerűen, 6 napig majd szünet. Nagyon Vigyázni kell a gyomrára. Van esetleg olyan opció/tabletta ami csökkenti a fájdalmát anélkül, hogy félnünk kellene mennyire károsítja a gyomrát???? Segítségét előre is köszönöm Üdvözlettel: Ravasz Eszter

Sajnos minden krónikus betegség gyógyszeres kezelése közben rendszeresen kontrol vizsgálatok kellenek, hogy láthassuk az alapbetegség esetleges társult betegségek alakulását, és az időközben szinte törvényszerűen adódó, a gyógyszerek hatékonyságának csökkenését, mellékhatások megjelenését.

Ez a helyzet a krónikus ízületi betegségek esetében is. Sajnos a lehetséges többféle nem-szteroid szer hosszútávú adásánál hónapokkal később szinte mindig adódik a hatékonyság csökkenése és a mellékhatások megjelenése is. Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy az említett carprofen jó ideig hatékony és biztonságos megoldás lesz.

Érdemes lehet esetleg a már említett gyomorvédők mellett napi szinten akár kefírt, yoghurtot is adni a kutyának, ez is erősíti a gyomor/bélnyálkahártya védlemét. A már említett nem-szteroid fájdalomcsillapító-, gyulladáscsökkentő mellett sokszor segít olyan táplálékkiegészítő, amely porc regeneráló hatóanyagokat (hyaluronsav, glükozamin szulfát, chondroitin szulfát, MSM, kollagén …. mikroelemek, vitaminok ….) tartalmaz.

Azonban mindezt, ahogyan eddig is tette, érdemes állatorvosával egyeztetve megtenni, és azt is észben tartani, hogy egyedi eltérések kutyáéknél is előfordulnak, és a pillanatnyilag tökéletesnek tűnő megoldás is változik idővel, így az időszakos kontrol vizsgálatok nem nélkülözhetőek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993