Jenny

2018.12.19.

5 hete a kutya eti etetésnél hányt, majd másnap szintén csak este 2Xétkezik. Étel: Főzött csirke húslevesnek megcsinálva+rizs+sárgarépa, + Pici száraz táp. Éjszaka kutya ügyelet, diagnózis: gyomorhurut, röntgent csináltak.Quamatel 2X1 40-es. 1 héteg semmi baja, majd megint kezdődött elölről. Saját orvost kihívtuk, hozzá másnap ultrahangra bevitel. Minden lelet negatív. Közben a fenekén kidurrant egy tályog, altatás műtét. A kutya jól van 2 hétig. Majd ismét hányás. Quamatel ugyanúgy + cerucal 2X1. Az orvos írt speciális kutyatápot, attól nagyon sok víz ivás és habos nyálkás hányás. Csak táp etetés mellett. Tápot elhagyva a gyógyszereket adva disznó párizsi, főtt rizs, pici Morzsi táp 3X egy nap, minden étkezés előtt quamatel fél órával, 5 perccel előtte cerucal. Pár napig kutya jól van, aztán megint habos hányás. Most utoljára 10 napja volt habos hányás. Előtte 2 nappal már próbáltunk pulyka levest főzni és azzal felönteni a rizst. Öklendezés, köhögés, nehéz légzés. Tehát pulyka nem jó. Most 5 napja semmi baj nem volt, visszaálltunk a rizs+párizsi+száraz adagra , maradt a napi 3X étkezés, előtte quamatel, cerucal. Ma ismét hányt, habos, nyálkás, de az egész ebéd is kijött. Tanácstalan vagyok, már nem tudom mit adjak neki enni. Éhes, kéri az ételt, egyébként széklet, vizelet rendben. Amióta megműtötték lakásban van, csak a dolgát végezni megy ki, de akkor ugrál, ugat őrzi a házat. A kedve jó. Mit adjak enni neki, hogy ezek a tünetek ne legyenek? Az orvos javasolt egy tükrözést, de az megint altatással jár, és most altatták pár hete. Ismerősömnek refluxos a kutyája, ugyanezt produkálja. Rizst és csirkét ad neki. De én nem merem, mert hátha a csirkére allergiás, mert ezt eszi gyerkkora óta, és hátha allargiás lett erre. Hát nem tudom. Mikor iszik zuborog a torka, de az már elég régen, főleg ha nagyon szomjas ész mohón iszik.Amióta beteg, azóta sokat nyalja a lábát. Kérem adjon tanácsot, mert valamit muszáj adni a kutyának enni, de már teljesen tanácstalan vagyok Üdvözlettel

Leírása alapján a 10 évesnél idősebb kutya hányogatásait akár a felsorolt takarmányok (csirkés v.  pulykás házi koszt és Pici száraztáp …) is okozhatja, és persze az sem kizárt, hogy csirke és pulyka allergiás a Jenny, de ilyen általános tüneteket számos egyéb betegség is okozhat.

Tehát akár egy jó minőségű hypoallergén gyógytáptól is elmúlhatnak a tünetek.

Azonban egy 10 évesnél idősebb szuka esetében bőven van esély arra, hogy a hányogatást, gennyes méhgyulladás, vese- májelégtelenség, hasnyálmirigy gyulladás, részleges gyomor/bélcsatorna elzáródás, helyzetváltozás …. hasüregi  tumorok …… (hosszasan sorolhatnám még) …. okozza. Így állatorvosával kell egyetértenem abban, hogy további vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vér/vizelet/bélsár labor, képalkotók, egyéb vizsgálatok …) lehetne szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget, és ezzel a teendőket is kitalálni.

Önnel és állatorvosávalk együtt én is azt remélem, hogy minél könnyebben kezelhető, megoldható probléma jelentkezett a Jennynél.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993