Szem könnyezés

2018.12.23.

Kedves válaszoló. 2 hónapja fogadtam örökbe egy kb 8-9 éves nőstény cicát. (Útcáról lett mentve) 1 szeme hiányzott orvosunk szerint nagy a valószínűsége hogy még kölyök korában a macskanátha miatt lett oda a jobb szeme, szóval már hosszú évek óta fél szemmel élhet. Szemével annyi volt a panasz hogy folyton könnyezett neki, bár szépen letisztogatta magának minden nap. Szerettem volna ha ez a könnyezés megszűnne,így csütörtökön az ivartalanítással egyúttal a szemét is bezárták. Amikor mentem érte a dokihoz a szemzugába össze volt gyülve egy kis friss véres váladék, a doki megnyugtatott hogy ez normális. Azóta eltelt 3 nap, a vérzés teljesen megszünt de a szemzugában ugyan úgy összegyűlik a könny, mivel gallér van a cicán, ezért én törlöm,fertőtlenítem neki hígított betadine oldattal. Attól félek hogy hiába lett bezárva a szeme, még is megmaradt ez a szem könnyezés, vagy ha már teljesen meggyógyúl akkor meg fog ez szűnni? Azt sem értem igazából hogy-hogy tud a könny kifolyni ha ugye össze lett varrva a szemhéja… létezik hogy a szemzugánál direkt hagytak egy kis icipici nyílást hogy tudjon tisztulni a seb amíg gyógyúl? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Nem tudom, hogy a szemgolyót is el kellett-e távolítani, és ezután következett a szemhéjak zárása, és azt sem, hogy a szem környéki mirigyek is el lettek-e távolítva a műtét során. Mindezek alapján azt kell mondanom, hogy lehet a váladékozás időleges, mi néhány nap alatt meg fog szűnni, és előfordulhat, hogy a könnytermelődés fennmarad a későbbiekben is.

Szerencsére nem nekem kell a rejtélyt kitalálnom, de állatorvosa legkésőbb a varratok eltávolításakor meg tudja válaszolni kérdéseit.

Addig is Boldog, Békés Karácsonyt kívánok minden két- és négylábú szeretteinek is!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993