törpe schnauzer-szörcsögés

2018.12.26.

Üdvözlöm! Van egy 18 éves törpe schnauzerem. Nemrégiben elkaphatott valami vírust, mert szörcsög, és állatorvosunk szerint vizesedik a tüdeje. Erre kap antibiotikumot, vízhajtót (most 3x negyed Furon), és állatnak való kikevert nyákoldót, amit a vizében kell feloldani. A gondom, hogy nem eszik. De semmit. Májkrémmel, hússal, főtt tojással is próbálkoztam, konzervhússal, mindennel. Már nem is akarja lenyelni a kaját, hiába teszem a szájába, kettőt fordít rajta a nyelvével, és kiköpi..Nagyon sokat fogyott, félek, hogy elfogy az ereje és az lesz a veszte. Mit tegyek? Mit és hogy adjak neki? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, és kipróbálok. A kutya természetesen a házban van, a radiátor mellett. LÁza nincs. Köszönöm. Szilvia UI: Jelenjen meg a kérdés-válasz az oldalon, hogy mások tanulhassanak belőle.

Szép kort megélt a 18 éves Törpe schnauzer szuka. A korán kívül számomra még csak annyi ismert, hogy étvágytalan, fogy, légzőszervi tüneteket mutat, “láza nincs” (hányszor mérték?)  – és állatorvosa vírusos fertőzésre gyanakszik, tünetileg  antibiotikummal és vízhajtóval kezelik. Én nem tudom, hogy ivartalanított-e, mit talált állatorvosa a fizikális vizsgálatok során, milyen eltérések voltak ill. vannak a vér, ill. vizelet paramétereiben, volt-e mellkasi röntgen, hasi ultrahang vizsgálat, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálat …..

A tüneti kezelés eredménytelensége, a folyamatos étvágytalanséág és súlyvesztés számomra is aggályos – és felveti annak lehetőségét, hogy esetleg nem (csak) vírusos fertőzése van a kutyának.

Részemről a leírtak alapján a kutya szenvedhet akár gennyes méhgyulladásban, akár onkológiai-, kardiológiai-, ortopédiai- ….  és sok más egyéb megbetegedésben is. Legjobb esetben akár azt sem tartom kizártnak, hogy ha az antibiotikum és a vízhajtó tüneti kezelést kiegészíthetnék  fájdalom csillapítással, úgy a kutya elkezdhetne táplálkozni.

Az én tanácsom az ismertek alapján csak az lehet, hogy részletes kivizsgálással próbálják meg felmérni a kutya állapotát, diagnosztizálni a betegségeit. Az esélyeket így lehetne pontosabban megismerni.

Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy kiderülhet a tünetek oka, és lehet még segíteni a kutyáján.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993