Bb

2019.01.10.

Jo napot! Van egy 8 honapos Francia Bulldog kislany kutyam. Kb. 2 honapja kezdodtek nala a problemak. Az elso labai es a nyaka tajekan jottek elo piros pottyok, amiket sikeresen elvakart. Gyogyszerrel es kenoccsel sikerult enyhiteni, de egy ido utan ujra elojottek. Eloszor Akanat kapott, a csirket verziot, azt lecsereltuk, mert mondtak, hogy az allergias kutyaknak nem javasolt a csirke. A kovetkezo tap Petkult volt, barany rizs. Egy ido utan ujra jelentkeztek a tunetek. Tapon es vitaminon kivul (Pethos Ca/P) nem kap mast enni. A heten csinaltunk egy ver vizsgalatot aminek a kovetkezo eredmeny jott ki: D. Farinae 0.27, Lepidoglyphus 1.7. Az allatorvosunk azt mondta, hogy ebben a kombinacioba nem talalkozott ezekkel az ertekekkel. Remenykedve varom valaszukat.

Leírása alapján a fiatal szukán állatorvosa allergiás jellegű bőrtüneteket diagnosztizálhatott.  Nem világos számomra, hogy táplálék allergia, azon belül csirke hús allergia, vagy a háziporban megtalálható atkák elleni allergia – esetleg mindezek együtt okozhatják-e a bőrtüneteket. Sajnos előfordul, hogy egy-egy egyed nem csak csirkehúsra, nem csak a háziporban megtalálható atkákra – de számos más allergénre is érzékeny.

Állatorvosa 2 hónapja, láthatóan hozzáértően,  következetesen próbálja kideríteni a tünetek hátterét, ő lehet a kulcs továbbra is a megoldásban. Attól tartok,hogy bőrgyógyász, vagy allergológus specialista sem tud ennél sokkal többet mondani az elküldött vér teszt 2 értékéről. Ha állatorvosa elakad az esettel, azt gondolom, hogy bőrgyógyászati-, allergológiai szakrendelésre fogja referálni a kutyát.

(Sajnos a leírt tünetek hátterében az allergiás háttér mellett is sok egyéb ok állhat. Nem ritkán endokrin betegség a ludas, az is előfordul, hogy az ivartalanítás önmagában megoldja a tüneteket. Gyanús, hogy a bőrtünetek megfigyelése kb 6 hónapos kor körül jelentkezett először, számomra nem kizárt, hogy a fiatal szuka ezidőtájt kezdte 1. tüzelését. Ha ez esetleg így van, esteleg még álvemhes, laktál is a kutya, úgy az is előfordulhat, hogy az álvemhességet érdemes megszűntetni, majd még a 2. tüzelés előtt az ivartalanítást érdemes betervezni.)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993