Uj kiskutya

2019.01.13.

Jó Napot! Van egy 6 eves Havanese kislany kutyam. Es azon gondolkozunk , hogy szeretnenk melle megegy kutyust. Azt tudni kell eloljaroban , hogy akkor kaptam a kiskutyamat mikor panikbeteg lettem, ezaltal nagyon szoros a kapcsolatunk. Mindig is tobb kutyank volt de o volt az egyeduli lakasban tartott kutya, es nem nagyon erdeklodott a kint tartott kutyak utan. Sot ha o epp a kozelemben volt es odajott volna a masik kutya morgott. Ha setaltatom a teruleten kivul erdeklodo mas kutyakkal, azt nem mondanam hogy jatszadozna is veluk. Viszont szeretnenk ha nem egyedul lenne itthon hanem lenne egy kis tarsa. A kerdesem az lenne , hogy onok szerint lelkileg megterhelheti e a regi kutyust egy uj kutya jovetele? Nem szeretnem hogy barmilyen negativ hozadeka legyen a szamara. Akkor inkabb lemondok arrol hogy legyen meg egy kutyus Valaszukat elore is koszonom , bar tudom nem a szokvanyos allat egeszsegugyi kerdes

Ha kicsi a lakás, azaz a kutya élettere, nehezen megoldható, hogy 2 kutya kényelmesen, egymástól elkülönülten is tudjon pihenni, enni, játszani – és a kétlábú falkatársak is korlátozott időt tudnak a kutyákra fordítani, valamint ahogyan említi, a megszokottnál szorosabb  a kötődés önök között, akkor lehet, hogy nehézkesebb az összeszoktatás időszaka, amit stresszként élhet meg a 6 éves Havanese szuka.

Előző felsorolásomból minél több pontra nemleges a válasz, annál inkább lehet pozitív hozadéka a kutyatárs vállalásának. Sajnos a körülmények pontosabb ismeretében is nehéz megjósolni, hogy miként reagálna kutyája egy új jövevény érkezésére – de a legtöbb esetben néhány nap, hét alatt jól összeszoktatható két kutya, vagy akár egy macska társ is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993