kisJános

2019.01.22.

Jó napot! Van egy német vizsla kutyám, akinél az év elején jelentkeztek a kullancscsípés tünetei.Elvittük az orvoshoz,aki azt mondta hogy ez már ráhúzodott neki a májára.. ezután antibiotikumot kapott, de nem lett jobban, napokig nem akart enni,inni, kedvetlen volt. Elvittük egy állatklinikára, ahol infúziót kapott, viszont az az első lábainál valószínúleg rossz helyen próbálták bekötni az infúziót mert a bal elsőn a tappancsa, a jobb elsőn a könyök körüli része bedagadt. Persze a kutya próbálta magának meggyógyítani, de nem sikerült, és mind a két helyen eltűnt a szőre, sebesre nyalta. Már van egy ideje rajta gallér, kötöttük, fertőtlenítettük, jártunk az állatorvoshoz, de csak rosszabb lett, tegnapra már elkezdett lejönni a bőr a lábáról azon a helyen, és ma reggelre pedig a könyökénél kilátszódott a csont és az inak.. Ma elvittük az orvoshoz megint, aki azt mondta hogy tegyünk rá cukros kötést. Maguk mit gondolnak, ettől helyre jön, vagy mit tegyünk? Köszönöm a válaszukat!

Ritka dolog, de példája is bizonyítja, hogy akár januárban is lehetséges kullancsok által terjesztett babéziózist, vagy Lyme-kórt összeszedni egy kutyának.

Számomra nem teljesen világos, hogy milyen betegséggel kezelik a fiatal német vizsla kant, de még az sem, hogy az alapbetegségtől, társult betegségtől, vagy szövődménytől alakultak-e ki a szövetelhalások a végtagon.

A kiterjedt szövetelhalások kezelésére lehet megoldás a nyalogatás megakadályozása és (hetekig tartó) helyi kezelések, akár cukros kötés, akár más helyileg alkalmazható készítmény.  Bármelyiket is ajánlja állatorvosa, jobb eséllyel tudnak megbirkózni az otthoni kezelésekkel, ha elsőként megfigyelik az állatkórházban, hogy miként kell a kezelést elvégezni és a kötést felhelyezni. Nem ritkán szisztémás gyógyszerek (antibiotikumok, gyulladás csökkentő/fájdalom csillapítő szerek) adására is szükség van a helyi kezelések mellett – és ha ez egy temperamentumos, izgága példány, még az sem kizárt, hogy nyugtató szer adására is szükség lesz.

Én csak remélni tudom, és drukkolok,  hogy állatorvosuk segítségével sikerül rendbe hozniuk a kutyát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993