Mimi

2019.02.01.

Kedves válaszoló. Pár hete már írtam a panaszommal kapcsolatban. Örökbe fogadtam egy nőstény cicát kb 7-8 év körüli. Jobb szeme teljes egészében hiányzott, a szeme helyén csak begyógyúlt szövet "fal" volt látható. A menhelyi doki szerint valószínűleg még kölyök korában veszthette el a szemét macskanátha következtében, azaz már jópár éve fél szemmel él. Megkapta a nagykombi oltásokat, veszettség ellenit is és chipet is kapot, Foresto nyakörvet és féregtelenítve is van 3 havonta, szívféreg ellen is. Ivartalanítással egybekötve a szeme is be lett zárva, mert folyamatosan könnyezett neki, na meg persze így esztétikusabb is mint nyitott szemhéjal. Jól sikerült a műtét, azt nem tudom hogy a hiányzó szem környékéről eltávolították-e a mirígyeket vagy bármi mást… erről nem tájékoztattak. Amikor érte mentem a műtét után véres váladék folyt az összevarrt "szeméből" doki szerint ez teljesen normális, megnyugtatott. Hazahoztam gyakran letörölgettem neki, mivel magának ugye nem tudta a gallér miatt, akkor vettem észre hogy közvetlen a szemzugánál nem lett összevarva a szemhéja, azaz 2-3mm-es kis nyilást meghagytak a műtét során a szemzugnál. Amiből azóta is folyik a könny, a műtét egyébként 1,5 hónapja volt. Igaz sokkal-sokkal kevesebb mennyiségű könny távozik mint a szembezáró műtét előtt, de akkor is napi szinten többször is törölgetni kell neki, mert sajnos csipásodik/odaszárad a könny. Kérdésem az lenne, hogy ez egy bevált szokás hogy éveken át 1 szemmel élő cicánál, már nem lehet teljesen bezárni a szeméjat, és normális hogy kissé könnyezik a szembezáró műtét után is… vagy a doki szúrt el valamit… vigyem esetleg vissza vizsgálatra? Előre is köszönöm.

Igazán jó hallani, hogy a hányatott sorsú cica láthatólag jó kezekbe került.

Nem gondolom, hogy állatorvosa bármit is elszúrt volna, de nem ritka, hogy egy gyulladt, gennyes, esetleg elhalásos szemgolyó eltávolítása után akár sebváladék, vagy akár csak könny huzamosan sipolyoz.

Azt gondolom, hogy igen, jelezni kellene a problémát állatorvosa felé, aki vizsgálatok után tud ajánlatot tenni a megoldásra. Ez a megoldás nem kizárt, hogy a sipolyózó terület műtéti feltárása majd újbóli zárása lesz.

Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy akár csak egy második műtét árán is, de megszűnhet a kellemetlen tünet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993