Kis cica nyávogás

2019.02.20.

Körülbelül egy hete hoztunk el egy civil állatmentőtől egy kb.11-12 hetes kóbor kiscicát. Utcán talált rá az állatmentő akinél ezután egy hetet töltött kapott chipet oltást rendkívül félénk volt hiszen a hidegbe az utcán talált rá. Egy hete elhoztuk a lakásunkba a kiscicát, az első 1-2 napban jól viselkedett aludt sokat. Az utána következő napokban ki kellett zárnunk a nappaliból ahol alszunk hiszen olyannyira játékos éjszakánként, hogy nem tudtunk tőle aludni. Kizártuk így az előszobába ahol az alomtálcája és az etető tálkái is vannak minden játékát kiraktuk hogy ne unatkozzon éjszaka. Kb.1 mx 2 napot bírt ki úgy hogy nem kezdett el nyávogni csak akkor ha reggel megszólalt az ébresztő órám és felkeltem. Viszont azóta minden reggel sőt hajnalban már 3 órakor elkezd nyávogni kaparja az ajtót és nem hagyja abba. Nem tudunk aludni éjszakánként mert hiába zárjuk ki 10-11 óra között és előtte kb 4-5 órát játszunk vele folyamatosan mindig ugyanabban az időpontban kap enni rengeteget foglalkozunk vele amint hazaérünk a munkából. Kb. reggel 7-től délután 3-ig van egyedül az előszobába amint hazaérek azonnal foglalkozok és játszok vele de ez így sem segít semmit. Egyre korábban kel fel hajnalban és nyávog. Mit tudnék tenni? Már próbáltuk azt is hogy velünk alszik de az sem jó mert akkor bent randalírozik éjszaka. Az előszobába meg nyávog. Azon gondolkoztam, hogy talán a sok hirtelen változás miatt lehet stresszes. Olvastam a Zylkéne nevű gyógyszerről. Mit gondol(gondolnak) erről? Előre is nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! Üdv, Barbara

Ne vegye rossz néven a válaszomat, de semmi különöset, pláne kórosat nem látok a leírt történetben. Igazából az lenne a furcsa, ha nem így viselkedne a 3 hónapos kölyökmacska.

Nem kizárt, hogy sok stressz érte az elmúlt hetekben a cicát, de a jelenlegi környezetben az én véleményem szerint sem a Zylkene, sem a Feliway nem fogja megoldani a problémát, merthogy az lenne a furcsa, ha nem így viselkedne a befogadott cica. A kölyök és fiatal példányok többet randalíroznak, az idősebb egyedek kevesebbet, azaz idővel talán több éjszakai nyugalmat remélhetnek.

Egy 3 hónapos kölyök valószínűleg még további oltásokra, és parazitamentesítésre szorul …. lassan majd az ivartalanítás időpontját is érdemes lesz egyeztetniük állatorvosukkal, így a legközelebbi vizit alkalmával kérdezzenek rá az éjszakai randalírozás csökkentésének lehetőségére is, de ősztintén csodálkoznék, ha bárkinek erre elfogadható mentő ötlete támadna.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993