Vesebeteg macska

2019.03.26.

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Segítségét szeretném kérni. 12 éves (nyáron kinti télen benti) macskámról lenne szó. Fél éve kezdett el sokkal többet inni a megszokottnál (kb 1 hétig figyeltem), aztán elvittem az orvoshoz, ahol vérvétel alapján megállapították, hogy vesebeteg. Néztek ultrahangot is, az rendben volt. (Sajnos nem adták oda a véreredményt, csak telefonon értesítettek, ezért azt nem tudom most pontosan leírni). Most elvittem egy kontrollra, bár nem volt semmi állapot romlásra utaló jel. Azóta szinte csak vesebeteg tápot eszik (már nagyon sokfélét próbáltam, de csak a PetBalance Medica Renal alutasakos és száraz eledelét eszi (de legalább eszi rendesen), iszik mellette, de nem félelmetesen sokat, nagyon játékos, simán vadászik, fára mászik, bújós, jókedvű, szép a bundája, csak mostmár soványka. Tehát elvittem most a kontrollra és mondták telefonon a rossz hírt, hogy az eredménye rohamosan romlott, ahhoz képest, mint amilyen volt fél éve. Kaptunk egy speciális kiegészítőt, a Pronefra szuszpenziót, mostmár azt is fogom adni neki, illetve azt javasolták, hogy valamikor vigyem be 4-5 napos infúzió kezelésre, amitől egy picit tartok, mert a macskám nagyon fél az orvosnál. Azt mondták, hónapjai lehetnek hátra ilyen romlással. De közben nekem megszakad a szívem, hogy milyen kis eleven, boldog, és elképzelni sem tudom, hogy lehet egy éve sincs hátra. Ön mit gondol, hasznos lehet az infúzió? Mit tehetnék még? Milyen tápkiegészítőt vegyek neki, ami használhat? Tényleg ennyire gyorsan, megállíthatatlanul fog romlani ezután? Nagyon köszönöm a válaszát!

Az infúziós kezelés mindenképpen esély a rossz veseparaméterek javítására, valószínűleg ez adja a legkomolyabb esélyt a folyamat megállítására.

A diétár tápokatz és a kiegészítő kezeléseket is állatporvosaival egyeztesse, nincs értelme tőlem, vagy más állatorvostól ilyeneket kérdeznie, hiszen nem mi, hanem kezelő orvosa van tisztában a cica leleteivel és az előzményekkel.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993