Max

2019.04.03.

Pár hete írtam Dexter cicám miatt, aki rákos volt. Sajnos az áttétek miatt csak két hónappal élte túl a műtétet 🙁 Nagyon megviselt, a lányom nem tudta nézni az állapotom, és meglepett egy kiscicával, aki úgy néz ki, mint Dexter. 11 hetes volt, mikor elhoztuk március elején, és sajnos az első pillanattól hasmenése van 🙁 Próbálgattuk a különböző kitten food-okat, jelenleg is a legjobbakat kapja, most éppen gabonamenteset /grain free/, illetve csirkemellet főzök neki, egy kis darab gluténmentes zöldségleves kockával ízesítem. A hasmenés ugyanúgy megvan, közben volt egy széklet vizsgálat is, ami negatív lett féregre és szalmonellára, illetve azt megelőzően kapott penicillin injekciót. Az alaposabb teszt még többe kerülne, ezért halogatom, mert Max gyönyörűen nő, nagyon szép a szőre, és megállás nélkül játszik és rosszalkodik.. Szóval minden rendben van, "csak" ez a hasmenés.. A segítségüket kérem ismét, mi lehet a probléma?

Sajnálom, a Dexter fatális, gyógyíthatatlan betegségét, és sokkal több szerencsét kívánok a Max cicához.

Állatorvosával láthatóan nekikezdtek a hasmenés okának felderítéséhez, és vele ez nyilván sikerülni is fog. Nekem erre nincs esélyem, minthogy leírásából azt sem tudom, hogy kapott-e már védőoltásokat, hányat és milyet kapott, hányszóor féreghajtották, volt-e láza is, a bélsár vízszerűen híg-e, vagy csak lágyabb-e a megszokottnál, vért, emésztetlen elemeket látnak-e benne, hányszor ürít naponta a cica, mindig hasmenésées-e …….. kap-e időnként tehéntejet is a cica …..

Alapvetően egy 11 hónapos kölyök macskát lassan, fokozatosan már junior táplálékra lehetne szoktatni, nem kizárt, hogy ettől önmagában rendeződik a széklete – de állatorvosa láthatóan szisztematikusan foglalkozik a cicával, remélhetőleg napok alatt megoldják a gondot.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993