Dia

2019.04.18.

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségüket kérni 15 éves németjuhász keverék kutyám hónapok óta nehezen jár, a fel és lefekvés gondot okoz neki, hátsó lábai el vannak vékonyodva, illetve székletürítési gondjai vannak. Korábban kapott gyulladáscsökkentő injekciót, de az állatorvos azt javasolta, hogy az altatás lehetőségét is át kell gondolni. Azóta hol jobban hol rosszabbul van a kutyusom, ebben szeretném a segítségét kérni, hogy létezik olyan kezelés/gyógyszer ami csökkentene a szenvedésén és meghosszabbítaná az életét? Köszönettel: Dia

A 15 éves német juhász keverék kan kutya hátulsó testfél gyengeségét, rogyadozását, fájdalmait és a széklet ürítésének nehezítettségét többféle betegség, elváltozás okozhatja. Nagyon gyakori a csípőízületek diszpláziája, a térdízületek artrózisa, a gerinc elváltozásai (cauda equina, spondylózis …) a prosztata betegségei, és akár onkológiai megbetegedések is jelen lehetnek. Egy idős állatban nem ritkán több elváltozás is jelen van.

Nem tudom, hogy történt-e részletes kivizsgálás, azaz állatorvosával pontosan tisztában vannak-e, hogy milyen elváltozások vannak jelen a kutyában – vagy részletes kivizsgálás nem történt, hanem csak tüneti kezeléssel próbálják karban tartani a kutyát hónapok óta.

Ha nem volt és nem terveznek részletes kivizsgálást, úgy a tüneti kezelésben gondolkodva lehet a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszereket akár nagyobb dózisban, a jelenlegitzől eltérő kombinációkban, és az ízület regeneráló (keringés- és máj funkció javító) táplálék kiegészítőket is adni, és ezek nem kielégítő eredménye esetén valóban akár az eutanázia lehetőségét is át kellene gondolni.

Ha megtörténik a részletes  kivizsgálás (fizikális vizsgálatok, labor, képalkotók ….) , úgy pontosabban láthatják a kutya esélyeit bármilyen kezelés vonatkozásában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993