cica daganata

2019.04.26.

Tisztelt Doktor Űr/Doktor Nó! Köszönöm a válaszukat.Ami talán nem derült ki a levelemből a cicát nem citológiai vizsgálat miatt szúrták meg,csak azt nézték meg,hogy a csomó folyadékkal telt,vagy tömött. Már bánom,hogy engedtem,mert utána kezdődött a gyulladás nála, s biztos vagyok benne,hogy a szúrás következménye.Az utolsó kórházban,ahol a steroidot kapta,azt mondták fölösleges a labor,mert úgysem műthető,ez az injekció meg 1 hónapig hatásos Nem tudom,hogy a steroidtól-e ,de azóta amióta az injekciót kapta,sokkal bágyadtabb,fáradtnak tűnik.Minden helyen,ahol eddíg voltunk vele,a vizsgálati díjakat fölszámítják,de sem egy fonendoszkóppal való meghallgatás,sem egy láz mérés,azt mondhatom,hogy alig vizsgáltak rajta valamit.A steroid adása előtt mondtam az orvosnak,hogy nem kellene labor vizsgálatot végezni,a vese meg a máj funkciói miatt,Azt mondta fölösleges 16 éves a cica,de szemgyulladáson kívül komolyabb baja ez idáig nem volt.Ivartalanítva lett,s az utóbbi évben zömében a lakásban volt,A steroidtól a daganat gyulladásának a csökkenését lehet várni? A rosszabb közérzete is a steroidnak köszönhető?Az első orvosban bíztam meg leginkább,s most azt gondolom hiba volt,ahhoz vinnem,mert gyulladás lett belőle,műteni nem akarta,a korára hivatkozva,s akkor még múthető lett volna A steroid adásától mi várható,a fáradtsága,bágydtsága is annak köszönhető! Válaszukat köszönöm

Nem gondolom hibának, még felesleges dolognak sem azt a bizonyos szúrást – de a mintavétel után talán célszerű lett volna az a bizonyos citológiai vizsgálat.

A szteroidtól valóban a gyulladás csökkenése, a közérzet , étvágy és általános állapot javulása várható és ez volt állatorvosa célja vele. Nem gondolom, hogy a tartós szteroid injekció mellékhatása lenne a mostani bágyadt állapot (hacsak a beadáskor már rossz keringés, beszűkült máj- és vese működés volt a cicánál) valószínűbb, hogy a cica onkológiai betegsége, esetleg más betegségek rosszabbodása miatt állt elő a helyzet.
Nézze, őszintén el kell mondanom azt is, hogy lehetséges, a 16 éves cica a betegség észlelésekor már menthetetlen volt, és az elvégzett kezelé nélkül esetleg már nem is lenne magával. És a leírása alapján az is elképzelhető, hogy lett volna esély. Jelenleg az idő teltével és a tünetek sokasodásával, súlyosbodásával az esélyek sajnos nyilvánvalóan csökkentek.
A részletes kivizsgálás (fizikális vizsgálatok, labor, képalkotók ….) nyilván indokolt és hasznos lett volna korábban, de azt gondolom, hogy most is ezt kellene tenni a tisztánlátás érdekében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993