cica rossz állapota

2019.04.30.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Korábban már írtam Önöknek, hogy a cicámnak mindkét oldalt nagy a hasa. Nos azóta újabb fordult állt elő. Már nem nagy a hasa, ugyanis lefogyott, nem eszik, és inni is alig akar már tegnap óta.Kisebb szünetekkel, de állandóan nyavúkol, érdekes hangokat ad ki.Már éjszaka, hajnalban kezdi. Fekszik állandóan, néha fel kel kicsit, de imbolyog a járása azt vettem észre, és már elég sovány lett pár nap alatt. Van, amikor hosszabb ideig is alszik, de mikor felébred, fel kel, mindig nyakkant párat, vagy ha megy inni, akkor is nyakkant, ha visszamegy a helyére, vagy evett, akkor is. Mondjuk ezt pár nappal ezelőtt, mert most nem is eszik, iszik. Valamikor hosszabb ideig is elkezdi. Nem rég gyógyult ki a náthából, kapott antibiotikumot, és szépen helyre is jött. Nem rég volt rajta a párzási időszak, felemelte a hátsóját, vagyis tüzelt, de most nem, csak olyan nagyon furcsán nyavúkol. Lehet ennek a párzáshoz köze még, vagy komolyabb bajra kell gondolnunk. Ami igazán izgat, hogy már inni sem nagyon iszik, csak éppen beledugja a nyelvét. És, ami még nagyon furcsa, hogy itta egy ideig a laktózmentes tejet, szinte meg volt érte bolondulva, most odament a tejhez, és öklendezett egyet. Azt hittem csak véletlen, de később odavittem elé, hogy legalább azt igyon, de ahogy meglátta, vagy megérezte a szagát, megint öklendezett egyet. Ez mire utalhat? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Adrienn

A fejlemények ellenére én most is azt gondolom, hogy ennek a cicának mielőbbi alapos, részletes kivizsgálásra van szüksége.

Ha állatorvosának van lehetősége fizikális vizsgálatokat, laborvizsgálatokat és egyéb kiegészítő vizsgálatokat (hasi ultrahang, estelge röntgen ….) végeznie, úgy egy napon belül feény derülhet arra, hogy mi áll a tünetek hátterében, és mi a teendő, mik az esélyek.

Mielőbb kezdjenek bele, mert a múló idő a cica esélyei ellen dolgozik, és a leírtak alapján nem lehetetlen, hogy sürgős műtétre (gennyes méhgyulladás, petefészek ciszta, daganatos  megbetegedés ….) is szükség van.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993