Lalika

2019.05.16.

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 3éves tacskó kutyank sokat hany sokszor hasmenése van ilyenkor kedvetlen, étvagya rossz, sok mindent nem eszik meg Kb. 1-masfél éves kora óta ilyen de most az utóbbi 2hónapban hetente vagy naponta hany. Természetesen többször voltunk már allatorvosnal egy alkalommal pedig az Allatorvosi egyetemen is ahol kontraszt anyaggal röntgen vizsgálata volt, mindent rendben talaltak. Az allatorvosunk szerint rossz evő kutya akinek gyomorsav túltengése van /qvamatel mini tablettát javasolt rá /és ezért refluxos is. Amikor ilyen napokig tartó hasmenés – hanyas alkalmaval elvisszük hozzá bélgyulladassal kezelik, antibiotikum, gyulladáscsökkentő és hanyas csillapító injekciót ad neki. Ezek eddig segítettek 4-5 hónapig nem volt gond de most 2 napig jól van a kutya 2 napig újra nem eszik, hany, hasmenés. Volt legutóbb székletvizsgalat ami negatív lett. Az étrendje valtozatos főzök neki különböző húsokat, néha csontos altalaban szín húst eszik zöldségeket is nyersen. Teljesen tanácstalanok vagyunk és aggódunk!! Mi lehet ez?? Köszönettel, Linter Szénási Lívia

Én is meglehetősen tanácstalan vagyok, pláne, ha a kutyát többször, részletesen megvizsgálták és mindent rendben találtak nála. Ha ezek a vizsgálatok kiterjedtek a részletes tartási, etetési körülményekre, életmódra, fizikális vizsgálatok, vér-, széklet és vizelet labor is történt, valamint ahogyan írja kontraszt anyag adása utáni röntgen sorozatfelvételek is készültek, talán még hasi ultrahang vizsgálat is készült …… és ezek egyike sem mutatta ki az okot, akkor nekem sem lehet ennél több ötletem.

Visszatérő hányogatást és hasmenést számtalan betegség, rendellenesség  okozhat.  Én azt sem tudom, hogy a Lalika alapvetően rosszétvágyú, sovány kutya-e, vagy ellenkezőleg inkább elhízott.

Leírásából kiderül, hogy igyekszik változatos egyedi táplálékot adni a kutyának, ami főzött húsokból és nyers zöldségekből áll. Véleményem szerint a nyers zöldségek még gondosan megtisztítva, lemosva, apróra darabolva is okozhatnak hányogatást, hasmenést a kistestű kutyánál, ezért ezek megpárolását is ajánlom.  Egy próbát az is mindenképpen megérne, ha a főzőcske helyett egy prémium táp gyógytápjára (pl RC Gastro Intestinal, vagy Sesitivity, vagy Hypoallergen … ) térnének át.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993