Lágy széklet

2019.05.17.

Tisztelt Doktornő! Van egy 4 hónapos német juhász kiskutyánk.Olyan gondunk van vele, hogy amióta elhoztuk a tenyésztőtől(10 hetesen) szinte soha nem volt kemény a széklete(igazi hurkás).Valamikor vért is láttunk rajta, illetve volt hogy csak valami nyálkát ürített. A korának megfelelő védőoltásait megkapta.Orvosnál is jártunk giardia tesztet is csinált, ami negatív lett.A doktor vmi emésztési problémára gondolt, így váltottunk érzékeny emésztésű kutyáknak való tápra(PRO PLAN Medium Puppy bárány & rizs OPTIDIGEST).De a széklet nem akar “megkeményedni”. Székletmintát küldtünk a laborba ahol azt állapították meg, hogy gyér a bélflóra. Probiotikumot folyamtosan kapta addig is és azóta is az ivóvízébe, illetve ezek után az orvos javaslatára Farmina Vet Life gastrointestinal gyógytápot kap pár napja + egy kis főtt rizst.De a széklete változatlan, talán néha még hígabb is és néha vér/nyálka is van rajta. A kutya fejlődik, kedve jó.Fogait kezdi váltani. Kérdezném, hogy helyes úton járunk e, illetve mivel próbálkozzunk még. Köszönöm válaszát!

Láthatóan sok vizsgálatot elvégeztek, többféle okot próbáltak kizárni. Leírását olvasva biztos vagyok abban, hogy állatorvosa továbbra is szisztematikusan próbálja megtalálni az okot, nekem felesleges vérvizsgálatra, esetleg hasi ultrahangra, vagy más képalkotó eredményére rákérdezni. Annak sem látom értelmét, hogy más prémium tápgyártó csodatápjai közül ajánljak valamit.

Számomra nem világos, hogy a kölyök többszörösen, megfelelően férgehajtott-e, illetve, hogy a  székletvizsgálatok során parazitológiai vizgsálatok is történtek-e, ami esetleg  negatív eredménnel zárult.

Egy csak kertben tartott, aktív,  játékos német juhász kölyök nem kizárt, hogy szinte rendszeresen rágcsál, forgácsol fadarabokat, rongyokat, játékokat, esetleg le is nyeli ezeket, ami szintén okozhat hasmenéses panaszokat, véres ill nyálkás bélsárürítést. Szintén nem kizárt, hogy elhullott állatokat, bomló szervesanyagot, vegyi anyagokat, székletet vesz magához, esetleg rágcsálókra, békákra …. vadászik. Ez is lehet oka a visszatérő gyomor-bélrendszeri eltéréseknek.

Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy mielőbb sikerül megtalálni az okot, és rendezni tudják a panaszt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993