Mavskaherpesz

2019.06.15.

Kedves válaszoló. 3 hete betévedt hozzánk egy 5-6 év körüli kandur macska. Nyakörv nem volt rajta és mint később kiderült chip-je sincs. Befogadtuk azonnal feltünt, hogy erőssen könnyezik mindkét szeme. Tiszta vízszerű “váladék” könny, egyébként a szeme nem piros vagy ilyesmi, csak ugye hunyorog illetve könnyezik neki egész nap. Első héten borvízzel törölgettem, de nem segített. Elvittem dokihoz és macskaherpesze van, illetve ebből adódóan kötőhártya gyulladása… néha néha trüszköl/hapcizik is. Kaptunk antibiotikumos szemcseppet, antibiotikum tablettát és Lizin+c vitamin tartalmú étrendkiegészítőt. Már több mint 2 hete alkalmazzuk ezeket a gyógyszereket napi többször is az előírás szerint, de az égvilágon semmi változás nem történt, egyébként a macska jó súlyban van, nem sovány. A cica fiv,felv,fip tesztje negatív, féregtelenítése megtörtént. Oltva, ivartalanítva akkor lesz ha már meggyógyult. Kérdésem csak annnyi lenne, hogy ön milyen antibiotikum tabletátt, illetve szemcseppet szokot ajánlani/kiíratni a macskaherpeszes macskák gazdáinak? Hátha más antibiotikum tartalmú készítmény hatásosabb lenne az eddigieknél. Köszönöm.

Nagyszerű, hogy a cica mentes több igen veszélyes vírusos fertőzéstől.

Macskaherpesz fertőzés esetén a kötőhártya gyulladáson túlmenően sokszor felsőlégúti fertőzés tünetei, akár tüdőgyulladás is jelen vannak. Az antibiotikum tartalmú szemcsepp mellett előfordul, hogy szisztémás antibiotikumos és gyulladáscsökkentő, lázcsillapító kezelésre is szükség van. Mindemellett a vírusos macskanátha és más baktériális fertőzések tünetei a leírtakkal teljesen azonosak lehetnek.

Nem készítményt ajánlanék, mert azzal mellé nyúlhatunk, sokkal inkább azt ajánlom, jelezze állatorvosának, hogy nem javultak a tünetek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993