felelotlen allatorvos

2019.06.25.

kedves allatorvos. 4 eves Staffod kutyusunk a mai napon velhetoen darazs vagy meh csipes alldozata lett (allatorvos szerint aki azt mondta telefonon hogy nem szukseges kijonnie emiatt hazhoz.) a nyaka a szaja felresze nagyon dagadt es amennyire lattam belul is (ezt is mondtam neki) de eleg remiszto hogy ennyire felduzzadt. a kerdesem az hogy mit tehetek erte? calciumot javasolt a “doki” adtunk is neki es fenistil kremmel kentem be. a kutyus eleg bagyadt inni es enni lassan tud de mivel lehetoseg hianyaba csak o van a kornyeken igy csak ez a modszer maradt. egyebkent az allcsont alatt a nyakan ket seb lathato az egyikbol barnas valadek jon eleg kis seb de lathato… a duzzanat kemeny. ugy velem nagyon felelotlen orvos aki ezek hallatan nem veszi komolyan . ha reggelig nem javul megyek vele mas dokihoz nem szamit mennyire messze.

Nem értek egyet a jeligével, sem a szövegben megfogalmazott véleményéveel a kollégával kapcsolatosan.

A hirtelen növekvő nyaktájéki duzzanat valóban jó eséllyel lehet méh/darázs csípés …. amit otthon, háznál elvégzett megtekintéssel nem egyszerű megerősíteeni. Teljesen hasonló duzzanatot okozhat egyébként nyálmirigy ciszta, vagy nyaktájéki vérömlenyek, tályogok is. Egy fiatal kutyán ilyen gyorsan növekvő daganat nem nagyon valószínű, de sajnos az sem kizárt.

Egy felszerelt rendelőben van lehetőség az állat részletes vizsgálatára, ami a fizikális vizsgálatok mellett vérlabort, citológiai vizsgálatot, képalkotókat is magában foglal. Ezek után jó eséllyel eldönthető, hogy elegendő-e gyógyszeres kezelés, vagy a duzzanat folyadéktartalmának lecsapolása is szükséges, esetleg komolyabb műtéti beavatkozásra van-e szükség.

Tegnap este feltett kérdésére én is csak most, másnap reggel tudtam válaszolni. Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy nemsokára elévégzik a vizsgálatokat és a kutya állapotát a mai napon sikerül rendezni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993