csökkent játékosság, játék után lihegés

2019.07.03.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Lajos Mihály vagyok ismét, és a tanácsát kérném. Ugye, emlékszik rá, hogy március 31-től hetekig kezelték a kutyámat babeziózis ellen, és meg is gyógyult. Szaladgálni szeret, bír is, még a mezőn is, amikor az utóbbi időben kétszer kirándultunk (természetesen gondosan, rendszeresen lekezelem kullancsriasztó spray-vel), de a betegsége óta kevésbé játékos, hamarabb abbahagyja a játékot, és utána liheg, miközben a séták idején a szaladgálást pont úgy bírja, mint a betegsége előtt, és az utóbbi hetekben aluszékonyabb, és általában többet is fekszik. A meleg miatt, vagy más miatt? Enni amúgy nagy kedvvel eszik. De nem tudom, nem túlsúlyos-e, mert ha az oldalán most finoman simítom végig a kezem, nem érzem az oldalbordáit, ha viszont kicsit erősebben simítom végig, akkor az oldalbordái kitapinthatóak. Mit tanácsol: vigyem állatorvoshoz kivizsgálásra? Egyszerű túlsúly van a háttérben, vagy esetleges szívprobléma, vizsgáltassam ki a szívét? Vagy más valami okozhatja a csökkent játékkedvét, a lihegését, az aluszékonyságát, gyakoribb pihengetését? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Lajos Mihály.

Igen emlékszem a leveleire, és arra is, hogy megírtam, a csökkent játékkedvét, aluszékonyságot  és lihegést okozthatja a babéziózis maradványtünete, új betegség, túlsúly, akár csak az is, hogy már nem kölyök a fiatal kan  …..  és igen mostanra már akár a meleg is.

Jelezze állatorvosának a problémát és vizsgálják meg a kutyát.  Ha nem találnak szervi elváltozást, akkor megbeszélhetik, hogy szükség van-e fogyókúrára, vagy még esetleg arra sem.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993