Gégebénulás

2019.07.11.

Kedves Doktor Úr, A mai napon Boxer – kan – 4 éves kutyámnál teljes gégebénulást (+ gégegyulladást) állapítottak meg. További kezelési javaslatként nagy dózisú B vitamin készítményt írtak fel. Doktor Úrnak mi a tapasztalata a betegséggel kapcsolatban? Van-e Ön szerint esély a javulásra / gyógyulásra? Ön mit javasolna kezelésnek? Köszönöm a segítségét!

Nagy és nehezen megválaszolható kérdés, hogy mi okozza a gégebénulást a fiatal felnőtt Boxer kannál.

Részemről lehet a háttérben harapás, csontszilánk, vagy más mechanikai sérülés, bakteriális, vagy vírusos gyulladás, tumor és más jellegű duzzanat, neurológiai betegség, toxikózis …. de még ez a lista sem teljes.

Állatorvosai egészen biztosan jónéhány okot már kizártak a listáról, de nem kizárt, hogy néhány lehetséges ok még szerepel, és esetleg nem tudják pontosan mi a probléma a kutyával. Állatorvosai tisztában vannak a kórelőzménnyel, belenézhettek az éber, vagy altatott állat szájüregébe, esetleg endoszkópot is használhattak, tapinthatták a nyaki területet, vérlabor esetleg képalkotó vizsgálat is készülhetett. Megkezdték a tüneti kezelést, és nyilván közben tovább keresik az okot, tovább vizsgálják a kutyát.

Mindenképpen van esély a gyógyulásra, javulásra. Még az sem kizárt, hogy mire olvassa a válaszlevelemet, már jelentős javulást tapasztalnak a kutyánál. A kezeléshez sem szívesen ötletelek, biztos vagyok abban, hogy állatorvosai mindent megtesznek a kutyáért.

Önnel és állatorvosaival együtt remélem, hogy mielőbb kiderül a gégebénulás háttere, és  lehetőség szerint teljes gyógyulást sikerül elérni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993