norita

2019.07.13.

Tisztelt Állatorvos! 11 éves szuka palotapincsim az elmúlt egy hétben kevésbé mutat aktivitást. Sokkal inkább bágyadt, fáradt, kedvetlenebb (nem a nap 24 órájában!). Étvágytalanabb, mint korábban, ha eszik, akkor is keveset. Inni viszont többet iszik, mint korábban. A nap nagy részét fekvéssel tölti, kevesebbet mozog. Ha mozog is néha, teszi azt lassabban, vontatottan és nagyon sokat remegnek a lábai, főként a hátsók. Fekvő állapotban is van, hogy remeg. Közeledésre, emberi beszédre, simogatásra (ha idegen teszi, ugatással), farokcsóválással, szemkontaktussal, lihegéssel reagál. Gerince kidomborodik. —-> Ezt okozhatja a 3 éves nagytestű labradorom (fiú) általi ráugrálás, megtaposás (játszani próbált vele!). Hasát puffadtabbnak, nagyobbnak vélem. —-> Gyanakszom, nem e hasas lett a palotapincsi. Vagy csak simán székletürítési problémái vannak… Sokat viszket a bőre, kaparózik, esetenként kiharapja ahol viszket, hempereg a petonon, ezzel kidörzsöli a hátát. Van a nyakában kullancs és bolhairtó, valamint fürdetem is. Lehet száraz a bőre? Mi lehet a baj és hogyan, mivel orvosolható? Lehetséges, hogy fájdalmai vannak? Vagy simán az öregség jelei már ezek? Várom mielőbbi válaszát. Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Nóra.

Nem gondolom, hogy egy hét alatt hirtelen  elaggott volna a 11 éves pincsi szuka. Leveléből úgy érzékelem, hogy nem ivartalanítoitt a kutya, ami a tünetekkel együtt nagy valószínűséggel jelezheti a petefészke és méh megbetegedését. Emellett persze nem kizárt, hogy gerinc betegsége is lehet a nem fiatal kutyának.

Mielőbbi részletes állatorvosi kivizsgálásra van szükség. Nem kizárt, hogy állatorvosa mielőbbi petefészek és méh eltávolítást javasol, de amennyiben most esetleg nem ez a legfontosabb probléma a kutyánál, akkoris melegen ajánlott rövid időn belül a tervezett ivartalanítás.

Gondolatok az ivartalanításról

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993