Calo pet

2019.07.23.

Tisztelt Doktornő! 13 éves, jelenleg 8 kg-os ivartalanított kutyánknál sajnos kiterjedt emlődaganat alakult ki 1 hónapja. 2 éve ismert és jelentősen megnagyobbodott hatalmas szíve miatt a daganat műtéti eltávolítása nagyon komoly és jelentős altatás kockázattal járt volna, ezért a daganat eltávolító műtétet nem vállaltuk. A kutya Depo Medrol injekciót kap. Szívmegnagyobbodása miatt 2 éve Furon tablettát kap 2×1.Jelenleg még viszonylag jó általános állapotban van és életminőségének további hosszabbítás céljából naponta 2 x 2 ml Vetri DMG immunerősítő cseppeket kap 1 hónapja. Kb. 1 héttel ezelőtt kiegészítő táplálásként Hills Restorative Care a/d 156 mg-os konzervet kap 1 db-ot naponta az esti átlagos mennyiségű étkezés mellé még pluszban, mert szokásos eddigi étvágya összességében sajnos visszaesett. 3-4 napja sajnos étvágya tovább romlott, reggeli étkezést nem akarja elfogadni, nem eszik. (régebben napi kétszer étkezett). Szeretném megkérdezni, hogy az eddigi 2×2 ml Vetri DMG cseppek, valamint az esti 1 db Hills Restorative konzerv mellett, a reggeli órákban kaphat-e a kutyus Calo pet pasztát önmagában az előirt adagolás szerint, egy kicsit kevesebb mint egy evőkanállal? Amennyiben kaphat, szükséges-e a Vetri dmg adagját és /vagy a Hills Restorative konzerv adagját módosítani esetleg? Segítségüket előre is nagyon szépen köszönöm.

Bátran adhatják a Calo pet pasztát is a leírtak mellé, és nem kell semminek az adagját csökkenteni emiatt.

Sajnálom, hogy a kezdeti észleléskor nem vállaták a műtéti kockázatot, a jelenleg is kezeletlen szívelégtelenség ha az elmúlt 2 évben nem okozott problémát, elhullást, úgy vélhetőleg a műtéti  megterhelést is jól viselte volna a kutya. Még jobban sajnálom, hogy nem történt meg a korai ivartalanítás, amivel valószínűleg meg lehetett volna előzni is az emlőtumorok kialakulását.

Meg kell mondjam, hogy a jelenleg 13 éves, kistestű eb esetében is a részletes kivizsgálást és ha van akkora szzerencséjük, hogy még mindig nincs áttét, úgy az esetleges műtéti beavatkozást ajánlanám, mert még egy nagy kockázatú műtét elvégzése is több eséllyel kecsegtethet, mint a leírt kezeléssel végigasszisztálni a betegség lezajlását.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993