Csillanita

2019.08.13.

Kedves Doktor úr/nő! Egy kérdéssel zavarnám Önt, mert már teljesen kétségbe vagyok esve a kiskutyám miatt és nem igazán van “kaszkodóm”. A kutyus 15 éves beagle (lány, ivartalanított) és “hozza a papírformát” az időskori vestibuláris szindróma tüneteivel, de már 6. napja nem eszik semmit a kezelések ellenére. Infúzióra hordjuk, kap szteroidokat, antibiotikumot, Qamatelt, B vitamin komplexet. A vérképe rendben volt, láza nincs, vizelete rendben, mára már szinte teljesen megszűnt a nystagmus, és 2 napig már nem is hányt,csak, ha sokat iszik egyszerre, akkor kijön belőle “minden”, ami nagyrészt víz, meg gyomorsav, vagy epe (sárgásbarna), mivel a gyomrában nincs más. Betegségének 2. napján a bal füléből eleredt sűrű, barna váladék, amit szintén kezelnek (tisztítás, fülcsepp), és kaptam egy olyan speciális táplálékot, amelyet vízzel kell felhigítani, és fecskendővel kell a szájába adni, de nem igazán sikerül (összeszorítja a fogát). 14 kg volt, amikor elkezdődött a betegség és most kb. 11 kg lehet. A nap 99%-át átalussza, alig kell fel (pisilni így is elvánszorog a kis tündérem), ritkán, de még elesik, de legalább tud menni. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tudnék még tenni a gyógyulása érdekében, hogyan kellene megoldani, hogy egyen valamit (és ne jöjjön ki belőle), mert már nagyon gyenge. Milyen esélyei vannak, ilyen éhezés mellett lesz elég ereje, hogy legyőzze ezt a kórt? Egyáltalán, mit tudok még tenni az érdekében? Kérem, ha van valami ötlete, segítsen nekünk! Válaszát előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel: Horeczkyné Szabó Csilla Anita

Az a nehezen hihető a történetben, hogy a kutya “csak” a vestibuláris syndroma és a hallójárat gyulladás miatt lenne ennyire elesett, étvágytalan. Szinte hihetetlen, hogy az idős kutya vérparaméterei rendben lennének, ilyen súlyos tünetek mellett.

Érzésem szerint a tüneti kezelések területén megtették, amit lehet a kutya érdekében. Ez a tüneti kezelés nem tud segíteni a kutyán, érzésem szerint így napok, hetek alatt tragédia történhet.

Ötletem csak annyi lehet, hogy érdemes lehet az idős kutya részletes teljes kvizsgálása, hogy kiderülhessen, van-e még betegség, elváltzozás, amit esetleg lehet kezelni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993