Mokka

2019.08.14.

Üdvözlöm! 6 éves, nőstény, lakásban tartott, ivartalanított hosszú szőrű cicám 5 napja egyáltalán nem eszik magától, széklete sincs azóta, csak vizelet van naponta. Orvos látta, a véreredmények a máj problémáira utalnak, enyhén sárga is a szája, füle. Fecskendővel etetjük otthon, illetve minden nap infúziós kúrát, hashajtót kap, viszont azóta sem volt bélsár, sem étvágy (a kedvenc ételei iránt sem érdeklődik), csak akkor eszik, több-kevesebb sikerrel, ha beleerőltetjük. Szőroldó pasztát is kap, illetve májvédő pasztát, javulás továbbra sem látható. Most ultrahangos vizsgálat következik. A kedve igazából majdnem olyan mint máskor, nézelődik, sétál, többet pihen, de fizikailag látszólag jól van, az etetés viseli meg, de a köztes időkben nincs rosszul. Néha hányt nagyobb szőrcsomókat, de ez napok óta nincs. Etetés közben úgy látom, hogy pár falat pépes étel és víz jólesik neki, tehát szerintem éhes, csak valami miatt nem tud enni, vagy nincs meg az inger. Ön szerint mi állhat a háttérben? Bélelzáródásra gyanakszom, az orvos szerint viszont ha emiatt műteni kellene, félő hogy nem bírná a szervezete, mert napok óta nem képes enni önállóan, és gyengébb a kelleténél. Tudom, az UH sokmindent elárul majd, viszont kíváncsi lennék a véleményére. Előre is köszönöm!

Nekem sem lehet más véleményem, minthogy remélhetőleg már az ultrahang vizsgálat kideríti, hogy mi okozza a cica aggasztó tüneteit és nem lesz szükség még további vizsgálatokra (vírustesztek, további laborvizsgálatok, szövettani mintavétel, 3D-képalkotók ….).

Remélhetőleg nem találnak nehezen kezelhető rosszindulatú megbetegedést, bár a máj degeneratív elváltozásai is sokszor kevéssé befolyásolhatóak.

Önnel és állatorvosával együtt én is csak remélni tudom, hogy mielőbb kiderül a tünetek háttere és megoldás születik a problémára.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993