Mokka

2019.08.15.

Üdvözlöm! Tegnapi napon írtam Önnek Mokka cicával kapcsolatban. Az uh nem mutatott semmilyen rendellenes dolgot, a máj picit nagyobb, de az orvos szerint ezt a székrekedés is okozhatja. Tapintás alapján benne volt a bélsár, kapott beöntést, pocakmasszírt, a szokásos hashajtót, és este vacsi után kétszer is sikerült neki elvégeznie a dolgát, végre egy hét után. Ezután a ma reggeli ételt is jobban elfogadta, igaz még mindig fecskendőből, magától nem kéri egyelőre. Bízom benne, ha kitisztulnak a belei, akkor már az étvágy is visszajön. Nemigazán van bélmozgása, ezt mi okozhatja? Megfelelő kezeléssel ez orvosolható? Az orvosunk szerint ezen tünetek mellett a legtöbb cicának egész nap feküdni és elbújni kellene, viszont ő sétál, napozik az erkélyen, érdeklődő a világ felé. 🙂 Bízom benne, hogy ez jót jelent, és elindulhat a gyógyulás útján.

Idősebb korban általában renyhül a bélműködés, lassul a bélperisztaltika, ezt macskáknál idősebb cicák számára gyártott tápokkal lehet ellensúlyozni. Ha a koron túlmenően egyéb probléma is van (elhízás, szőrlabda, szervi alulműködések, endokrin problémák …… belgyógyászati-, onkológiai- betegségek …… úgy a székrekedés visszatérő, nehezen kezelhető lehet.

Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy a Mokka “csak” korából adódóan hajlamosabb az obstipációra, esetleg “csak” a szőrlabdák okoztak széklet ürítési nehézségeket és a cica mielőbb teljesen rendeződik.

Ha nem így történik, úgy állatorvosa tudni fogja miként kezdje kivizsgálni  a sok lehetséges felsorolt háttér betegséget.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993